Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Що таке соціальні послуги і як вони допомагають українцям?

Дата: 31.07.2024 09:36
Кількість переглядів: 188

Що спадає на думку, коли йдеться про соціальну підтримку? Субсидії, виплати, пакунок малюка? Але насправді це — лише частина того, чим може підтримати людину держава.

Фото без опису

Наприклад, сім’я виховує дитину з інвалідністю. Дитина хоче ходити до школи, у школі є інклюзивний клас. Але потрібна доросла людина, яка була б поруч на уроках і перервах. Такою людиною може бути хтось із сім’ї. А може і спеціально навчений соціальний робітник чи робітниця, який/-ка працюватиме безоплатно для родини. Батьки ж у цей час можуть бути на роботі чи займатися іншими справами.

Супровід під час інклюзивного навчання (асистент дитини з особливими освітніми потребами) — це одна із соціальних послуг. Вона спрямована на забезпечення повної та ефективної участі дитини в освітньому процесі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Насправді, соціальних послуг може потребувати кожен та кожна з нас. Люди зі статусом ВПО, сім’ї, де є дорослі чи діти з інвалідністю, сім’ї з дітьми з порушеннями розвитку, родини, які виховують дітей-сиріт, літні люди без близьких поруч тощо. Для родин з дітьми це може бути набагато більше, ніж підтримка в складних ситуаціях. Іноді фахова допомога дає можливість зберегти сім’ю та запобігає потраплянню дітей до інтернатів.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень