Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

У Ходорові освятили пам’ятник на могилі Героя Василя Добрича

Дата: 30.04.2024 12:06
Кількість переглядів: 143

    Чин освячення провели отець декан Микола Прунак та о.Ярослав Соболевський. Ходорівчани чисельно зібрались на міському кладовищі, щоб віддати шану загиблому Захиснику, підтримати родину та показати, що Загиблі Герої - трагедія не однієї сімʼї, а всієї держави. Спогадами про Василя поділились отець Микола та мама Галина Добрич. 

Фото без опису

     Василь Добрич народився 4 жовтня 1998 року у місті Городок. Згодом родина переїхала на Ходорівщину. 2013 року Василь закінчив школу у с. Вовчатичі. Був одним із найкращих спортсменів школи. У свій час сумлінно виконував обовʼязки прислужника у храмі Покрови Пресвятої Богородиці с. Вовчатичі. Продовжив навчання у технічному коледжі НУ “Львівська політехніка”. Потім працював у компанії “Дунапак Україна” в Ходорові. У 2019 році був призваний на строкову службу, яку проходив у Житомирі. Відслуживши рік і 6 місяців, повернувся додому та продовжив роботу на Дунапаку. 

Фото без опису

У 2021 році Василь одружився.

У серпні 2022 року був призваний до лав Збройних Сил України. Служив старшим солдатом, був навідником 1 аеромобільного взводу 7 аеромобільної роти 3 аеромобільного батальйону військової частини А 4350. 

Загинув 25 січня 2023 року поблизу села Благодатне під Соледаром на Донеччині внаслідок мінометного та танкового обстрілів з боку противника під час виконання бойового завдання. Указом Президента України нагороджений орденом “За мужність” ІІІ-го ступеня (посмертно).

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень