A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Назавжди 19....Загинув наш Герой, ходорівчанин Назар Янкевич

Дата: 15.02.2024 14:19
Кількість переглядів: 1521

 

 Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Старший солдат Янкевич Назар Мар’янович народився 05 жовтня 2004 року. Закінчив ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 міста Ходорова. Як тільки хлопцю виповнилось 18 років він підписав контракт із з ІІІ ОШБр і поїхав на Бахмут.

 

Побратим Назара з ІІІ ОШБр Руслан Плетінка у серпні 2023 року написав про свого наймолодшого побратима друга Яна так: «Командир Ян перевівся в наш штурмовий підрозділ не давно, та вже встиг підтвердити свою мотивацію нищити окупантів на самому «передку»!

Наразі Ян має лише повних 18 років і заслуговує на те, щоб всі Ви знали його історію, його бойовий шлях.

 

Як почалась повномасштабна війна, одразу зібрав речі та поїхав у Київ, 27 лютого вже був на АТЕКу. Його не хотіли брати через вік (17 років), але друг Сонце дозволив йому там залишитись у забезпеченні і де він перебував декілька місяців, а потім потрапив у роту охорони ССО «АЗОВ КИЇВ».

З часом приїхали інструктори формувати арт дивізіон, куди і долучився Ян.

Навчався з артилеристами, потім вони поїхали на виїзд на Запоріжський напрямок, а Ян залишився чекати повноліття. А як тільки стукнуло 18 одразу підписав контракт з ІІІ ОШБр і поїхав на Бахмут, в ролі арт розвідника і оператора БПЛА. Де перебував всю зиму та весну, в травні отримав поранення, повернувся в підрозділ. Отримав нагороду «Хрест Хоробрих»!

Зрозумів, що бажання стати Штурмовиком, ще стало більшим і непереборним! Перевівся в наш 2 штурмбат 1 роту, про що не шкодує, адже ми - одна велика родина однодумців! Ян- приклад для нашої сучасної молоді! Пишаюся такими молодими і завзятими побратимами, як Ян, адже це наша молодь - Велике майбутнє нашої Nації!

Мама Назара Орислава на Різдво поділилась на фейсбуці дописом про сина: «Мій син є воїном ЗСУ, він був вже двічі поранений і має дві нагороди. Мій син мужніший з усіх мужніх, добріший з усіх добрих, сміливіший з усіх сміливих, рішучіший з усіх рішучих. Пишаюсь моїм сином, хоч болить і дуже болить. Моє Різдво в сльозах, як і в сльозах інші матері, дружини, діти, сестри, але знаю, що все це не просто так...СЛАВА БОГУ за все!!!СЛАВА УКРАЇНІ».

Ходорівчанка Марія Рожко знає Назара від маленького, адже часто ходив із нею на прощі до святих міст. Вона писала, що Назар сильний, хоробрий, відважний, християнсько - патріотичний воїн. - Ти гордість своїх батьків, Ти - окраса Ходорівщини, Ти - прослава Бога, Ти - Герой України! Захоплюємося Тобою, дякуємо Всевишньому, батькам за Тебе та молимо і благаємо Його зберегти Тебе і всіх воїнів, зберегти Україну для таких нащадків, як Ти!

Старший стрілець оператор 2-го штурмового відділення 2-го штурмового взводу 2-ої штурмової роти 2-го штурмового батальйону військової частини А4638 Назар Янкевич загинув 12 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь