Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

У селі Піддністряни відкрили меморіальні дошки загиблим Захисникам України

Дата: 30.01.2024 11:39
Кількість переглядів: 296

Фото без опису

28 січня на фасаді гімназії імені Братів Олійників села Піддністряни відкрили меморіальні дошки на честь Андрія Пашка та Василя Пашка, які загинули восени 2022 року. 

Пашко Андрій Васильович

08.12.1996 - 12.09.2022

Випускник 2014 року

Захисник України, сержант, 24-ї окремої механізованої бригади 46 окремого стрілецького батальйону, окремого розвідувального взводу.

Загинув у бою за Україну у селищі Тернові Поди, Миколаївського району, Миколаївської області. Нагороджений орденом «Хрест Героя» (посмертно).

Пашко Василь Романович

16.05.1973 - 05.10.2022

Випускник 1990 року

Захисник України, сержант, водій протитанкового відділення протитанкового взводу механізованого батальйону військової частини А

0998. Загинув у бою за Україну у селі Сухий Ставок, Бериславського району, Херсонської області. Нагороджений орденом «Хрест Героя» (посмертно).

Заступник міського голови О.Мельник наголосила на важливості постійно згадувати своїх Героїв, бо тільки так можна зберегти памʼять про них.  У своєму слові місцевий парох о.І.Михальчак зазначив: «Кажуть ніби час добрий лікар і загоює рани, але ця рана, яка ятрила ще так недавно, знов сьогодні відкрилася і ми стоїмо на подвірʼї, на якому не раз стояли убієнні воїни, які закінчили цей учбовий заклад. Сьогодні вони, немов на ангельських крилах, знову прийшли на це місце. Але прийшли не для того, щоб увійти, а для того, щоб дозволити тим, хто буде сюди заходити, дивлячись на них, памʼятати за жертву, яку вони зробили для кожного із нас. Кожна частина їхнього єства віддана для нас молодих, для тих, хто буде вчитися у цьому навчальному закладі, і за тих, хто буде їх вічно памʼятати». 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень