A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Чи потрібен Ходорівській громаді спорткомплекс?

Дата: 12.10.2023 13:00
Кількість переглядів: 1700

Фото без опису

Немає жодних сумнівів стосовно необхідності спорту для розвитку дітей та важливості його доступності для школярів. Сумна статистика говорить про те, що діти все частіше проводять вільний час на лавках із цигарками та алкоголем. Такий спосіб життя перетворює їх на втрачене покоління. Єднання молодих людей навколо одного завдання – заняття спортом, може позитивно вплинути на їх світогляд. Доступність системних тренувань дозволить привчити дітей до здорових звичок, а наявність поблизу сучасного спортивного комплексу мотивують займатись спортом.

Керуючись бажанням створити для дітей простір для якісних занять спортом, Ходорівська міська рада ще в 2019 році виготовила проектно-кошторисну документацію на коригування спорткомплексу в м.Ходорів. Реалізація згаданого проєкту планувалася в 2022 році. Через певні причини початок будівництва не відбувся. На даний час будівництво спорткомплексу - розпочато. Разом із першими роботами з'явились і перші реакції населення на будівництво. В основному, проти витрат з бюджету на дані проєкти, виступили депутати Української  Галицької партії, які, на їхню думку, не є першочерговими під час повномасштабної війни. Однак, вчителі шкіл міста, які, як ніхто інший знають, у яких умовах займаються спортом діти, схвалюють будівництво комплексу. Так, колектив ЗЗСО №3 імені Героя України Романа Точина вважає, що рішення щодо будівництва спорткомплексу повинні приймати  органи влади МТГ. Окремі учителі вважають, якщо будівництво розпочате і кошти виділені, то його потрібно завершити. 

   На думку вчителів Опорного ЗЗСО №1, здорові діти – здорова нація!

- Це гасло є  актуальним  в умовах , коли війна забирає найкращих представників нашого суспільства. В місті функціонує єдиний  спортивний зал, який потребує капітального ремонту . Будівля спортзалу  стара та  фізично зношена.Протягом багатьох років наші діти не мали належних умов  для занять на уроках фізичної культури. Саме тому педагогічний  колектив Опорного ЗЗСО І-ІІІ ст.  № 1 м. Ходорів  підтримує будівництво нового спортивного комплексу.        Спортивний комплекс  дасть можливість:

 забезпечити оптимальні умови  для організації освітнього процесу та спортивно масової роботи,  розвиваючи в них комунікативні здібності;

 забезпечити комфортне проведення вільного часу для батьків і дітей різних вікових категорій ;

створити базу для покращення здоров’я учнів з використанням сучасних технологій та системних інноваційних підходів.

       Унікальністю цього проєкту є те, що його результатами можуть користуватися абсолютно всі мешканці  і гості міста. Він буде задовольняти потреби всіх вікових категорій, різного статусу та роду зайнятості».

Педагогічний колектив ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 також підтримує будівництво спорткомплексу, уХодорові.

- Це сприятиме покращенню благоустрою міста,популяризації здорового способу життя.Для здобувачів освіти покращиться якість освітнього процесу, заняття спортом сприяє фізичному розвитку підростаючого покоління, зменшить відтік учнів за кордон. У школі відсутній спортивний зал, учні займаються у пристосованій спортивній кімнаті що не дає повноцінно розвивати фізичні здібності дітей, покращувати здоров’я. Адже Україні потрібна здорова нація. Тому не заперечуємо продовженню будівництва спорткомплексу.

Керівник відділу освіти, молоді і спорту                                         Наталя КАЛИНЕЦЬ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь