Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Вдова полеглого воїна Юрія Павлишина отримала його посмертну нагороду

Дата: 21.02.2023 15:03
Кількість переглядів: 1383

Фото без опису

20 лютого у Ходорівській громаді на заході  вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні та усіх українських воїнів, які загинули від початку 2014 року начальник відділу рекрутингу та комплектування першого відділу Стрийського РТЦК та СП Руслан Марченко та міський голова  Ходорівської громади  Олег Коцовський вручили орден "За мужність" ІІІ ступеня ( вдові Світлані загиблого 16 квітня 2022 року ходорівчанина Юрія Павлишина.

Фото без описуЮрій Павлишин нагороджений (посмертно) орденом за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Юрій Іванович Павлишин народився 5 жовтня 1973 року в селі Добрівляни, але проживав у Ходорові. В 2014 році, коли в Україні почалась війна, захотів піти на війну добровольцем, але не отримав відповідного дозволу. Пізніше все ж таки надійшла  повістка і його мобілізували.

Юрій   прослужив до 2015 року біля Луганська. Їздив на роботу в Польщу. В лютому  2022 року  повернувся додому і вже   24 лютого з самого ранку зібрався і поїхав у військкомат.

16 квітня, як звичайно, дружина поговорила з Юрієм і він попередив, що може не бути зв’язку, бо вони йдуть в наступ. Відповідно, сім’я не телефонувала  до нього того дня. Але у наступні дні він також не вийшов на зв'язок…. 

Старший солдат Юрій Павлишин, оператор відділення радіоелектронної боротьби взводу інженерної розвідки групи інженерного забезпечення військової частини А 0998 загинув 16 квітня близько 20:00 години внаслідок бойового зіткнення та масового артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Попасна на Луганщині.

Фото без опису В родині Героя залишилася мати, дружина, син та дочка.

Пам’ятаймо своїх Героїв!

Вічна слава Герою!

Герої не вмирають!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь