A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Матюки - це теж війна : для чого нам зараз лайка?

Дата: 25.03.2022 11:34
Кількість переглядів: 732

Фото без опису

З 24 лютого цього року наш український народ веде   війну із рашистським загарбником, який мріяв дуже швидко знищити нас, як ментально, так і фізично. Йому цього ніколи не вдасться зробити допоки у всіх нас живе дух свободи, патріотизму, здатність до самопожертви задля наших майбутніх поколінь.

Беззаперечно, що хлопці зі Зміїного зробили героїчний вчинок! Усім нам відомий посил наших військових з острова Зміїний із вказівкою «напрямку куди йти» російському військовому кораблю, в тому числі кожному окупанту, нога якого ступила на нашу багатостраждальну землю. Текст звернення захисників острова став мемом не тільки в Україні, а й  у інших країнах світу, крім «Рашки» та їхніх блазнів і прихвоснів.

Ми також розділяємо і погоджуємось із напрямком, вказаним захисниками. Як говориться, «на війні, як на війні», одні з нас  із зброєю в руках захищають нашу Батьківщину, інші роблять свій  внесок в перемогу шляхом волонтерства і надання допомоги, як військовим, так і внутрішньо-переміщеним особам, які вимушено залишили своє постійне місце рпоживання, рятуючи дітей, жінок, батьків і перемістились у західні регіони  України. На війні відбувається багато різних подій, які впливають на психіку людей, на їх світосприйняття, але це не означає про необхідність все це запроваджувати у повсякденне життя. У повсякденному житті люди керуються загальноприйнятними нормами, правилами поведінки, спілкування. В Україні є неприпустимим звертатися до батьків, дітей, дружин, братів і сестер з матюками. Беззаперечно є і такі, хто, використовуює грубу лексику, у побутовій розмові із рівним собі. інколи ми можемо використати міцне слівце, «послати» недруга і. т. д. Але,  це - діалог між двома чи більше особами, це не виноситься на загальний огляд і осуд. Ми виховуємо своїх дітей в патріотичному українському дусі, навчаємо їх добру, поваги до інших людей, радіємо їх досягненнями та  здобутками.

22 березня на адресу Ходорівської міської ради надійшло звернення педагогічного складу загальноосвітньої середньої школи №2 м. Ходорова з проханням зняти банер про «Русский корабль», оскільки в тексті банеру має місце нецензурна лайка і знаходиться він безпосередньо біля школи. За вказівкою міського голови цей банер було знято. Його відсутність при в’їзді у місто не означає того, що ми не поділяємо думки щодо «напрямку,  куди  рухатись русскому кораблю». Але ми  категорично проти, щоб у місті висіли написи з матюками, щоб наші діти уподібнювались до дітей рашистів і вважали нецензурщину за норму!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь