A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Нова українська школа - вивчаємо, аналізуємо, творимо…

Дата: 04.11.2021 16:02
Кількість переглядів: 955

            

 

Велике слово - школа! Це скарб найкращий кожного народу, це ключ золотий, що розмикає пута несвідомості, це шлях до волі, до науки, до добробуту. У вселюдському житті тільки той народ і бере перемогу, який має найкращу школу.

Софія Русова

Цікавим і плідним запам'ятався минулий тиждень для освітян нашої громади. З метою впровадження нового Державного стандарту базової середньої освіти в умовах "Нової української школи" у 2022-2023 навчальному році було організовано ряд тренінгових занять з учителями, котрі навчатимуть майбутніх п'ятикласників.

Учасники слухань проаналізували зміст Державного стандарту базової середньої освіти, Типової освітньої програми, закцентували увагу на особливостях оцінювання учнівських досягнень.

У співпраці з тренерами Зоряною Василівною Пиж та Галиною Василівною Кіндрат обговорили особливості інновацій та структуру Нової української школи, переваги освітніх закладів, де живуть і працюють за принципами академічної свободи і партнерства.

Цікавим і пізнавальним було спілкування педагогів з тренерами Іванною Іванівною Мельник та Наталією Миколаївною Харчос, котрі проаналізували зміст Типової освітньої програми, змоделювали алгоритм співпраці у педагогічному колективі щодо укладання освітньої програми ЗЗСО. Присутні обмінювалися досвідом співпраці у своїх освітянських осередках.

Про зміни, які нас чекають в царині оцінювання учнівських досягнень, розмірковували з тренерами Оксаною Миколаївною Пшик та Василем Йосиповичем Крамаром.

Як грамотно організувати співпрацю із дітками з особливими потребами, з азами інклюзивної освіти ділилася інформацією тренер Наталія Мирославівна Стручинська.

В час епідеміологічних викликів звичним для нас стає процес навчання з використанням дистанційних технологій. Як ефективно, раціонально, цікаво організувати такі уроки, розповіла тренер Іванна Михайлівна Яцула.

Навчання за Програмою підвищення кваліфікації вчителів початкових класів Ходорівської МТГ" Творимо Нову українську школу" провела тренер Краївська Мирослава Ярославівна. Учасники опанували сучасні підходи,методики та технології навчання учнів предметів, особливості діяльності вчителя початкових класів в умовах інклюзивного навчання, підхід до оцінювання результатів навчання учнів. А також вчилися використовувати цифрові технології та технології дистанційного навчання.

Координувала процес організації і проведення тренінгів директор комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Мітнович Зоряна Степанівна.

Присутні погоджувалися з висновками, що Нова українська школа - це школа радості і партнерства, місце, куди із цікавістю поспішатимуть учні, заклад, де комфортно співпрацюватимуть діти, учителі, батьки. Це система добре зорганізованих заходів, де головною умовою досягнення результату буде практичне застосування інформації, що почули.

Успішним, творчим, впевненим у свої можливості, готовим вчитися упродовж життя… саме такою має бути модель майбутнього випускника. Отже, головне - бачити у змінах не проблеми, а можливості для зростання і розвитку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь