A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Заступник міського голови Ольга Мельник взяла участь у онлайн-форумі на базі ULEAD з Європою щодо популяризації шахів серед дітей громади.

Дата: 11.03.2021 10:30
Кількість переглядів: 1547

 

Фото без опису

Львівські громади - одні з кращих в Україні з підтримки розвитку шахів. А інвестування у навчання грі у шахи -- це інвестування у майбутнє дітей та громади. Статистика свідчить, що гра у шахи інтелектуально розвиває дітей, які у майбутньому для своєї професії обирають високооплачувані види діяльності.

Днями на базі ULEAD з Європою / ULEAD with Europe відбувся онлайн-форум, де увага була зосереджена навколо питань, що місцева влада може зробити для просування шахів і як це може впливати на розвиток громади загалом.

Під час панельної дискусії до обговорення приєдналися заступниця міського голови Хміська рада Ольга Мельник, яка розповіла про розвиток шахових клубів та гуртків у громаді.

"Громада, яка вкладає у розвиток інтелектуального начала дітей - багата громада", - переконана вона. У Ходорівській громаді підтримувати шахову гру на рівні громади розпочали ще у 2002 році, коли в місті відкрили Дитячо-юнацьку спортивну школу, в якій почала діяти секція шахів. Загалом з 2003 року переможцями різноманітних обласних змагань стало 26 учнів з Ходорова, троє виступали на першостях України, а двоє - в декількох міжнародних турнірах, в тому числі і серед дорослих.

Шаховій грі у Ходорові навчають буквально з перших років життя дітей -- у 2013 році шаховий гурток створили у ЗДО “ Вишеньки”, де діти опановують ази шахової гри.

З 2016 року, з часу утворення громади на базі 44 населених пунктів, відділення шахового клубу відкрили на базі Вовчатицької та Отиневицької загальноосвітніх шкіл. Зараз в Ходорівській ДЮСШ займається 490 учнів, з них 76 є учасниками шахового клубу.

Пандемія не зупинила шахове життя у Ходорівській громаді -- за минулий рік провели 10 онлайн турнірів, переможці яких були відзначені грамотами та призами.

Віцепрезидент Федерації шахів України Артем Сачук зауважив, що на Львівщині є 772 рейтингових шахістів, більше лише у Харківській області та Києві. А посилена увага шахової культури в громаді несе за собою вигоди для громади, зокрема, йдеться розвиток інтелектуальної еліти, збільшення потоку туристів, зменшення дитячої наркоманії, покращення кадрового потенціалу ІТ та інших галузей економіки з високою доданою вартістю, збільшення пізнаваності та податкових надходжень, вищу якість життя мешканців.

Пам’ятаймо, кожен майстер шахів колись був початківцем, а всі великі історії починаються в громадах.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь