A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Що відбувалось на громадських слуханнях щодо будівництва сміттєпереробного об‘єкта на території Ходорівськоі ОТГ за межами населеного пункту села Жирова?

Дата: 29.12.2020 12:08
Кількість переглядів: 2018

Фото без опису

 Найперше, ці громадські слухання важко назвати «громадськими слуханнями», бо деякі жителі перетворили зібрання на хаос.

 Представники фірми ТОВ "ДВ ВЕЙСТ РЕСАЙКЛІНГ"., яка хотіла побудувати такий  об’єкт за межами села Жирова навіть не змогли в повному обсязі інформувати присутніх та розповісти про всі етапи будівництва та експлуатації об’єкта.  А також неодноразово стверджували, що мова зовсім не йде про те, що вже завтра на території буде діяти цей об’єкт, а лише триває обговорення доцільності чи недоцільності будівництва. 

 Присутні на слуханнях жителі с.Жирова висловили спротив будівництва. Аргументували це тим, що  завод є небезпечним для довкілля та призведе до забруднення підземних вод.  Прихильники будівництва такого об’єкту стверджували, що екологічну кризу зараз створюють ті,  хто сміття спалює та вивозить на узбіччя або в лісову смугу, тому такий об’єкт вирішить проблему щодо поводження з відходами.

 На слуханнях також виступив староста села Жирова пан Орест Пивовар, який зазначив що підтримує будівництво сміттєпереробного об’єкту та висловив бажання жити в гарному чистому селі.

 Варто зауважити, що у ході неформальних дискусій (це не були громадські слухання) громадяни визнавали, що сміття потрібно утилізувати, і для цього необхідно будувати сміттєпереробні комплекси, проте, коли розмова доходила до конкретної ділянки в межах або поряд з Жирівським старостинських округом, то у більшості випадків представники громади висловлювали аргументи, чому вони не можуть підтримати розміщення такого підприємства саме на їхній території.

 До слова, даний об’єкт передбачає створення  до 200 нових робочих місць. В першу чергу передбачається будівництво сортувальної лінії.

 Коротка характеристика:

 Орієнтовна площа земельної ділянки для будівництва сміттєперкробного об‘єкта - 52 га, з них:

  • Майданчик складування твердих побутових відходів  - 37,5  га.
  • Площа забудови – 14.5 га (в тому числі будівлі 4,2 га, теплиці 2,2  га, тверде покриття (дороги, тротуари) 7,1 га, озеленення 1 га).

 Земельна ділянка, яка пропонується під будівництво сміттєпереробного  об’єкта непридатна для ведення сільського господарства, не занята лісами 1-ї категорії, знаходиться за межами впливу на водозабори, поверхневі води, розташована за межами населених пунктів, найближча житлова забудова розміщена за межами розрахункової санітарно-захисної  зони з врахуванням рози вітрів.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь