A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Надії та реалії. В Ходорівській ОТГ триває співпраця в ході реалізації освітянської реформи

Дата: 28.11.2019 12:30
Кількість переглядів: 1171

Фото без опису

 Реформа освіти тісно переплетена з реформою децентралізації. Це також є вимогою часу – відповідь на існуючі проблеми, демографічну ситуацію, важливість вміти адаптуватись та швидко навчатись.

 Сутність освітньої реформи коротко можна розділити на два напрямки. Перший – це зміна змісту освіти. Другий – це оптимізація та розвиток освітніх мереж.

 Сьогодні більшість об’єднаних територіальних громад України проводять реформу освітніх мереж. Адже головна мета профільної реформи  – забезпечити рівний доступ до якісної освіти.

 В Ходорівській ОТГ до реформування освітянської галузі підходять дуже виважено. До обговорень даного питання та аналізу даних  стосовно освітянської мережі, демографічної ситуації, кадрового забезпечення, результатів ЗНО, кількості учнів, забезпечення шкільними автобусами, фінансового забезпечення залучаються зацікавлені особи: директори шкіл, депутати,  представники влади, старости старостинських округів

 В листопаді відбулося розширене засідання координаційної ради з питань функціонування та розвитку закладів освіти Ходорівської об’єднаної територіальної громади.

 Перед присутніми виступила економіст відділу освіти Ірина Турянська, яка ознайомила присутніх з інформацією щодо витрат на навчання 1 учня щомісячно в розрізі кожного навчального закладу.

 Керівник відділу освіти, молоді та спорту Наталія Калинець звернула увагу на проблему низької наповнюваності дошкільних різновікових груп у садочках сільської місцевості.

 Заступник міського голови Ольга Мельник звернулась до присутніх з проханням розумно підійти до проблеми оптимізації мережі закладів освіти. «Такі кроки необхідні для того, щоб покращити матеріально-технічну базу шкіл, забезпечити нашим учням комфортні умови навчання та виховання через збільшення інтерактивних засобів. Реорганізація мережі буде загальною, а не вибірковою,  через розгляд профільною депутатською комісією з подальшим затвердженням на сесії міської ради»,- зазначила Ольга Володимирівна.

 Підсумувала роботу засідання координаційної ради секретар міської ради Марія Гавінська: «В контексті обговорення сьогоднішньої теми, ми фактично не акцентували увагу на питанні: в чому суть реформи децентралізації? Адже, мешканці всіх населених пунктів, які об*єдналися у велику громаду хочуть розвитку своїх територій. Тому ми в першу чергу повинні думати над наповненням дохідної частини бюджету, щоб мати фінансову можливість реалізовувати запити громад щодо розвитку. Перші спільні кроки для нарощування потенціалу громади зроблені,  тому далі потрібно всім спільно брати відповідальність та впроваджувати плани в життя. Реорганізація освітянської галузі є неминучою, але до цього питання ми підходимо дуже виважено і поступово. Максимальне залучення сторін до обговорень та напрацювання спільних рішень до процесу реформування освіти повинно дати  позитивний ефект у зміні відношення мешканців, вчителів і місцевої влади до проведення оптимізації».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь