A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Відкриття та освячення меморіальних дощок в Бортниках

Дата: 14.03.2017 16:03
Кількість переглядів: 1061

     12 березня в храмі с. Бортники відбулося  Богослужіння з нагоди  вшанування пам’яті загиблого 18 грудня на Світлодарській дузі бійця АТО Володимира Андрешківа та загиблого 28 років тому, 26 січня 1989 року, в Афганістані воїна Богдана Пастуха. Незважаючи на те, що недільний день видався прохолодним і дощовим, щоб вшанувати полеглих та взяти участь в урочистому відкритті на фасаді школи в с. Бортники меморіальних дощок зібралися сотні небайдужих людей.

            У своєму виступі голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка звернувся до рідних полеглих воїнів із словами вдячності за те, що дали Україні гідних синів й попросив трьох синів Володимира Андрешківа бути гідними пам’яті батька й зберегти та примножити все те добре, що вклав у їхні серця і душі батько. Під час урочистостей було зачитано текст Указу Президента України Петра Порошенка  №580/2016 „Про відзначення державними нагородами”, яким загиблого в грудні  2016 року на Світлодарській дузі, 47-річного уродженця с. Бортники Жидачівського району, молодшого сержанта 54-ї механізованої бригади, 25-го батальйону „Київська Русь” Андрешківа Володимира Степановича, за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджено орденом „За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). Голова Львівської облдержадміністрації від імені Президента України вручив орден синові Володимира Андрешківа – Владиславу.

     Вдова загиблого бійця АТО Володимира Андрешківа – Оксана, яка приїхала із синами на Львівщину із Чернігівщини, висловила слова вдячності за гідне вшанування пам’яті Володимира, за ту увагу і чуйність керівництва держави, владних структур Львівщини, Жидачівщини, а також  тисячам небайдужих людей, які гідно зустріли на рідній землі полеглого, надали належну підтримку рідним.

      Цього  дня в с. Бортники вшанували полеглих Героїв їхні бойові побратими, односельчани й майже півтисячі людей. У заході взяли участь: народний депутат України Андрій Кіт, міський голова Ходорівської ОТГ Олег Коцовський, перший заступник голови Жидачівської райдержадміністрації Василь Татарин,  голова Львівської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Ігор Равлінко та його перший заступник Ігор Табака, побратим Володимира Андрешківа по Майдану, кавалер ордена „За мужність” - Роман Тітик.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь