Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Вшанування Героїв Небесної Сотні

Дата: 22.02.2017 23:26
Кількість переглядів: 1103

Фото без опису

20 лютого відбувся вечір-реквієм, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні, 21 лютого – панахида на могилі Героя України ходорівчанина Романа Точина. Учні шкіл, педагоги, працівники установ, громадських організацій та небайдужі жителі міста зібрались 20 лютого у Палаці культури. Сумно й водночас гордо присутні виконали Гімн України, хвилиною мовчання вшанували пам'ять Лицарів. Школярі поклали лампадки до меморіальних плит на Алеї Слави Героїв Небесної Сотні Львівщини. Вихованці Центру творчості присвятили поетичні та музичні твори Героям.

Активний учасник Євромайдану Роман Тітик висловив обурення байдужістю влади до подвигу вбитих Героїв та вкотре наголосив, що за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі патріоти, більшість з них – молоді, сильні, ті - хто лише починав жити.

Присутні мали змогу переглянути документальний фільм «Острів небайдужих», картина якого об’єднала унікальні історії, пов’язані з Революцією Гідності, спогади очевидців, а також інтерв’ю з журналістами. У фойє Палацу культури були представлені малюнки вихованців художнього відділення дитячої школи мистецтв (кер.Г.Романів) та добірка видань про Революцію Гідності, яку підготували працівники міської бібліотеки.

21 лютого ходорівчани чисельно зібралися на могилі Р.Точина, щоб віддати шану Героєві України та вшанувати подвиг Лицарів Небесної Сотні. Отець Мар’ян Черепанич, відправивши панахиду у супроводі хору церкви святих рівноапостольних Володимира і Ольги, закликав людей молитися і не забувати подвиг Героїв. Голова об’єднаної громади О.Коцовський наголосив, що міська влада належним чином вшанувала пам'ять Лицарів Революції Гідності: у Ходорові є вулиці Героїв Євромайдану і Героя України Романа Точина, Алея Слави Героїв Небесної Сотні Львівщини, школа №3, на якій встановлена меморіальна дошка Р.Точина, носить ім’я Героя України. О.Коцовський висловив надію, що народ знайде сили й волю, щоб завершити справу Небесної Сотні, адже з небес вони бачать не ту країну, яку б хотіли для своїх дітей та за яку віддали життя. Голова ГО «Союз Українок» І.Лозинська звернулась до мами Романа Точина – пані Лесі віршованими рядками Івасюка та подякувала за те, що виростила і виховала палкого патріота.

Фото без опису

Імена Героїв Небесної Сотні назавжди закарбуються у нашій пам’яті - вони боролись за наше з вами майбутнє, давали нам віру в себе та впевненість, плекали в нас ще більшу любов до вільної, мужньої неньки України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень