A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Обвал моста в Залісках

Дата: 24.03.2017 21:16
Кількість переглядів: 1184


23 березня між містами Ходорів та Жидачів на автодорозі М-12 Стрий-Тернопіль-Знам’янка відбулося руйнування частини мосту протяжністю 24 м, шириною 2 м через р. Дністер в селі  Заліски.

            Як повідомив начальник Жидачівського ДРП філія „Дрогобицький райавтодор” Євген Бойчук, обвалилась частина пішохідної ділянки з перилами. Несучі балки проїжджої частини не пошкоджені. Конструкції мосту потребують експертної оцінки до визначення наступного алгоритму дій.

            На місці надзвичайної події цього ж дня невідкладно було проведено виїзне засідання районної комісії з надзвичайних ситуацій, на якому було дано доручення::

1. Начальнику Жидачівського ДРП філія „Дрогобицький райавтодор (Бойчук Є.В.): обгородити аварійну ділянку мосту, звернутись в службу автомобільних доріг у Львівській області з метою обстеження стану конструкцій мосту для визначення алгоритму невідкладних робіт з відновлення аварійної ділянки, встановити дорожні знаки для забезпечення об’їзду даної ділянки дороги.

            2. Жидачівському відділеню Стрийського відділу ГУНП у Львівській області (Черепущак В.В.): забезпечити чергування особового складу з обох сторін мосту,
заборонити проїзд транспорту на даній ділянці дороги, до проведення позитивної експертної оцінки проїжджої частини мосту;
заборонити доступ сторонніх осіб до місця обвалу пішохідної частини мосту;
забезпечити об’їзд даної ділянки дороги.

3. Керівникам автотранспортних підприємств (Миколаїв АТП, ПП „Транс-Спорт”, Жидачів-Автотранс): здійснювати висадку пасажирів перед мостом через р. Дністер в с. Заліски та проїзд пасажирського транспорту проводити без пасажирів.

            4. Жидачівському РВ ГУ ДСНС України у Львівській області (Павленко Ю. М.): забезпечити чергування особового складу та необхідної рятувальної техніки в с. Заліски для надання допомоги населенню та сполучення з іншими населеними пунктами.

            5. Сектору з питань цивільного захисту (Мицик В. Я.): забезпечити інформаційну взаємодію членів комісії ТЕБ та НС та терміновий збір у будь-який час, в разі необхідності; забезпечити проведення цілодобового моніторингу даної ситуації.

Сьогодні, 24 березня, у Жидачівському районі побували: начальник Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслан Кандибор, його заступники Віктор Шикула та Юрій Яблонський, а також заступник начальника управління захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій департаменту цивільного захисту населення Львівської облдержадміністрації Олег Дейнега. Було проведено обстеження  конструкцій мосту та узгоджено алгоритм подальших дій та щодо здійснення невідкладних робіт з відновлення аварійної ділянки.

            В даний час рух транзитного вантажного транспорту на даній ділянці автодороги М-12 Стрий-Тернопіль-Знам’янка заборонено до проведення експертної оцінки проїжджої частини мосту. Об’їзд, в межах району, здійснюється від м. Ходорова – через с. Жирова. Кам’яне, Піддністряни, згодом через населені пункти Миколаївського району (Новий і Старий Розділ та навколишні села).

            В районі мосту обгороджено аварійну ділянку, тут здійснюється односторонній рух легкового та інших видів транспорту, до 10 т. Пасажирський автотранспорт рухається за умови висадки пасажирів перед мостом через р. Дністер. Забезпечено чергування особового складу та рятувальної техніки РВ ГУ ДСНС та особового складу Жидачівського відділення поліції з обох сторін мосту та на під’їздних ділянках автодороги  в напрямку мосту через р. Дністер для інформування, надання допомоги водіям, населенню та забезпечення сполучення з іншими населеними пунктами й об’їзду мосту.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь