A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ХОДОРІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 28.03.2024 15:47
Кількість переглядів: 778

Фото без опису

 

 

         Повідомляємо про те, що згідно протокольного рішення №14 від 21.03.2024р. Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Стрийській РДА в Стрийському районі розпочинається проведення кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин  проти сказу.

     Сказ – небезпечна інфекційна хвороба, на яку можуть хворіти теплокровні тварини (коти, собаки, сільськогосподарські та дикі тварини). В дикій природі сказ поширений серед лисиць, вовків, єнотів, куниць, борсуків, кажанів.
     У хворих на сказ тварин змінюється поведінка. Дикі тварини втрачають страх, наближаються до людської оселі, нападають на домашніх тварин або на людей. Хворі домашні тварини можуть бути неспокійними або пригніченими, відмовляються від їжі та води, кусають, дряпають хазяїв, нападають на інших людей.   Хворі на сказ тварини небезпечні вже до початку прояву захворювання. Ось чому небезпечними можуть бути навіть здорові на вигляд тварини. Збудник сказу (вірус) знаходиться в слині хворої тварини.  Небезпечними можуть бути не тільки укуси, але й заслинення та подряпини. З місця пошкодження по нервовій тканині вірус просувається до головного мозку, де вражає важливі життєві центри, що призводить до загибелі.  У тварин прихований період захворювання триває 7-8 днів (у людини – до 1 року).
     Розповсюдження вакцини проводитиметься шляхом ручного розкладання принад з вакциною за межами населених пунктів на узліссях, узбіччі доріг, біля річок, сільськогосподарських угіддь.

      При цьому будуть застосовуватись спеціальні принади із антирабічною вакциною для диких м'ясоїдних, які безпечні для людей та інших тварин.

        Під обробку підлягає територія Ходорівської міської територіальної громади, визначена та затверджена площа, що підлягає охопленню складає 222кв.км.

Звертаємось до мешканців Ходорівської громади з проханням та порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м'ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь