A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

22 БЕРЕЗНЯ  - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНИХ РЕСУРСІВ

Дата: 22.03.2024 15:33
Кількість переглядів: 73

Фото без опису

«Вода для миру» - гасло цьогорічного Всесвітнього Дня Води.

   Для вирішення глобальної проблеми нестачі питної води на планеті а також

збереження водних ресурсів, Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію №47/193 від 22 лютого 1993 року, оголосивши 22 березня - Всесвітнім днем водних ресурсів та рекомендувала країнам-членам ООН проводити в цей день заходи, спрямовані на збереження і захист води. Причому в перелік ресурсів потрапляє не тільки водопровідна вода, але і річки, озера, ґрунтові води.

      За підрахунками Світового банку понад 1 мільярд людей не мають доступу до безпечних джерел водопостачання, 40 відсотків світової спільноти відчувають брак води, а 3 мільярди не мають доступу до чистої води. Близько 80 відсотків інфекційних захворювань спричиняються брудною водою, що призводить до смертей мільйонів дітей щороку.

        У всьому світі причиною загострення або виникнення конфліктів була вода. Сотні тисяч людей було вбито протягом останніх десятиліть, така ж кількість людей щомісяця помирає з причин забруднення води та нестачі процедур щодо її відповідного очищення.

      Наша держава сьогодні переживає постійні атаки росії на водні об’єкти та інфраструктуру. Руйнування греблі Каховської ГЕС стало чи не наймасштабнішим терактом з часів аварії на Чорнобильській АЕС. Без доступу до води залишилось більше 700 тисяч людей. За попередніми оцінками, внаслідок військової агресії РФ руйнувань зазнали близько 242п.км каналізаційних мереж, частково пошкоджено або повністю зруйновано 51 каналізаційну насосну станцію та 14 каналізаційних очисних споруд.

       Через ігнорування природоохоронних підходів, негативний вплив людської діяльності проявляється і сьогодні. Часто економічні та споживацькі підходи до використання природних ресурсів переважають над екологічними і навіть над здоровим глуздом громадян.

       Вмити обличчя, заварити чай, полити квіти, газон - буденний ритуал для жителів нашої планети і водночас - нездійсненна мрія для мільярдів її мешканців.      

       Повсякденне наше життя побудовано на воді і створено з води. Тому кожен з нас повинен зробити маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті тим самим збереже кілька літрів чистої води, інший – викине випиту пляшку води не в річку чи ставок, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а хтось очистить джерело, яке повністю замулене і може просто зникнути спекотним літом.

  

Не будьте байдужими, не залишайтесь осторонь, адже вода – це життя!!!

 

Провідний інженер з використання водних ресурсів

Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну

Кавеньський Р.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь