A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Звіти про виконання місцевих цільових програм в галузі медицини

Дата: 15.03.2024 16:05
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

Депутати Ходорівської міської ради на  сесії заслухали та затвердили звіти про виконання місцевих цільових Програм.

Сьогодні до вашої уваги публікуємо звіти про виконання програм в галузі медицини.

Звіт

про виконання Програми фінансової підтримки

КНП «Ходорівська міська лікарня» на 2023 рік

Рішенням Ходорівської міської ради від 20.12.2022 року №2270 була затверджена Програма фінансової підтримки КНП «Ходорівська міська лікарня» на 2023 рік (надалі - Програма) з метою підвищення доступності первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню, спрямована на забезпечення надання медичної допомоги населенню, що сприяє швидкому одужанню пацієнтів, покращенню їх працездатності і попередженню ускладнень захворювань.

Оскільки, здоров’я людини є одним із найважливіших чинників розвитку економіки та добробуту населення.   

   Метою Програми є налагодження ефективного функціонування системи надання населенню доступної і високоякісної первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги, вжиття заходів з профілактики захворювань, збереження здоров’я й повноцінного життя громадян, забезпечення безоплатного або пільгового відпуску лікарських засобів, виробів медичного призначення за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за категоріями захворювань, шляхом відшкодування їх вартості за рецептами лікарів.

Основною проблемою, на яку була спрямована Програма – проблема фінансового характеру – нестача коштів на оплату поточних та капітальних видатків. Дефіцит фінансового ресурсу унеможливив би подальшу роботу КНП «Ходорівська міська лікарня», в тому числі: проведення поточного ремонту покрівлі Корпусу №1; протипожежного захисту; повірки приладів, технічного обслуговування медичного обладнання; закупівлі матеріалів, медикаментів, канцтоварів, продуктів харчування та оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

Фінансування заходів, визначених Програмою, здійснювалось за рахунок коштів фонду місцевого бюджету в межах планових  бюджетних призначень, затверджених сесією на відповідний рік на реалізацію Програми.

       На виконання заходів цільової Програми фінансової підтримки КНП «Ходорівська міська лікарня» на 2023 рік за загальним та спеціальним фондами передбачені видатки, з врахуванням внесених змін, у сумі 10 295 485,00 грн; проведені касові видатки на суму 9 238 183,26 грн. (Звіт про результати виконання цільової Програми фінансової підтримки КНП «Ходорівська міська лікарня» додається).

Фактично використано грошових коштів в сумі 9 238 183,26 грн., в т.ч.:

  • Загальний фонд – 9 205 153,26 грн.
  • Спеціальний фонд – 33 030,00 грн.

А саме:

  • витрачено на оплату комунальних послуг та енергоносіїв в сумі – 3 874 388,01 грн. (з метою забезпечення комфортних умов як для працівників закладу так і для пацієнтів);
  • на забезпечення осіб з інвалідністю (дорослих та дітей) технічними засобами реабілітації (калоприймачі, сечоприймачі, високопоглинальні прокладки та підгузки) – в сумі 100 000,00 грн.;
  • здійснено видатки на відшкодування забезпечення лікарськими засобами пільгових категорій населення за рецептами (913 рецептів для 107 пацієнтів)  у сумі 801 316,41 грн.;
  • витрати на заробітну плату та нарахування склали 1 500 000,00 грн. (в першому кварталі у зв’язку з тривалим процесом формування договорів з закладами охорони здоров’я зі сторони НСЗУ договора між КНП «Ходорівська міська лікарня» та НСЗУ укладено було у середині лютого 2023 року, відповідно перерахунку коштів за надані медичні послуги не було до кінця лютого 2023 року);
  • на пільгові пенсії двом працівникам – 93 866,79 грн.;
  • проведено поточні роботи Корпусу №1 КНП «Ходорівська міська лікарня» на загальну суму – 2 438 584,80 грн.

Виконання передбачених заходів Програми у 2023 році дало можливість створити ефективну систему надання своєчасної кваліфікованої первинної та вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги для жителів Ходорівської МТГ необхідної для забезпечення профілактики, діагностики, консультативної допомоги та лікування захворювань чи інших розладів здоров’я.

Звіт

про результати виконання цільової Програми для забезпечення дітей, що потребують паліативної допомоги на 2023 рік

Рішенням Ходорівської міської ради від 20.12.2022 року №2270 була затверджена Програма для забезпечення дітей, що потребують паліативної допомоги на 2023 рік. Програма для забезпечення дітей, що потребують паліативної допомоги  на 2023 рік (надалі – Програма) – це виділення цільових коштів, виходячи з фінансових можливостей бюджету Ходорівської МТГ з метою забезпечення дітей харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання відповідно до медичних показань. Діти потребують паліативної допомоги, щоденного вживання медикаментів, життєвопідтримуючої апаратури, засобів гігієни, реабілітації та єдиним джерелом харчування цих дітей є спеціалізоване медичне харчування. Витрати сімей, що виховують таких дітей є непосильними. До звернення долучено консультативні висновки про хворобу.

Орфанні хвороби – це вроджені або набуті захворювання, які трапляються вкрай рідко – рідше ніж один випадок на 2000 населення країни. 80% цих захворювань генетично обумовлені. Вони не лише мають тяжкий і хронічний перебіг, але й супроводжуються зниженням якості та скороченням тривалості життя пацієнтів. Такі люди зазвичай потребують дороговартісного, безперервного та пожиттєвого лікування. Більшість орфанних захворювань діагностують у ранньому віці, у 35% випадків вони стають причиною смерті малюків до року, у 10% – дітей у віці до 5 років, у 12% – у віці від 5 до 15 років.

Метою цієї Програми було забезпечити дітей які хворіють на рідкісні (орфанні) захворювання харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання, які потребують довготривалого паліативного лікування відповідно до медичних показань, стан здоров’я яких є дуже важкий, та які не здатні до самообслуговування (лежачі),  для посилення медичного захисту таких дітей.

Дія Програми поширювалася на 4 дітей віком до 18 років, місце проживання яких зареєстровано на території Ходорівської міської  територіальної громади, яких необхідно забезпечити харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання відповідно до медичних показань та згідно призначень лікуючого або сімейного лікаря. Середній  розмір фінансування складав  – 8,125 тис.грн. на одну дитину в місяць.

Для отримання спеціалізованого лікувального харчування батько або мати дитини подає до КНП «Ходорівська міська лікарня» такі документи:

-           Копію свідоцтва (свідоцтв) про народження дитини;

-           Копію довідки від лікуючого або сімейного лікаря про хворобу та рекомендації щодо харчування із щомісячним  використанням спеціалізованих лікувальних сумішей.

Фінансування заходів на виконання Програми здійснювалось відповідно до законодавства за рахунок коштів місцевого бюджету Ходорівської міської територіальної громади, передбачених на відповідний бюджетний період 2023 рік.

На виконання заходів цільової Програми для забезпечення дітей, що потребують паліативної допомоги на 2023 рік за загальним фондом передбачені видатки, у сумі 390 000,00 грн; проведені касові видатки на суму 389 591,96 грн. (Звіт про результати виконання цільової Програми для забезпечення дітей, що потребують паліативної допомоги на 2023 рік додається).

Реалізація заходів Програми дала змогу повноцінно забезпечити дітей харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання відповідно до медичних показань, що проживають на території громади, що в свою чергу дало можливість підвищити ефективність лікування, створити умови для продовження та поліпшення життя хворих діток.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь