A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Звіти про виконання місцевих цільових програм. Програма соціального захисту окремих категорій населення Ходорівської територіальної громади та підтримки закладів з питань соціального захисту на 2021-2023 рік.

Дата: 12.03.2024 11:28
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

Депутати Ходорівської міської ради на  сесії заслухали та затвердили звіти про виконання місцевих цільових Програм.

Сьогодні до вашої уваги публікуємо звіт про виконання про виконання Програми соціального захисту окремих категорій населення Ходорівської територіальної громади та підтримки закладів з питань соціального захисту на 2021-2023 рік.

за 2021-2023 роки

На виконання законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про соціальні послуги», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про статус ветеранів війни та гарантії  їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про  основи  соціального  захисту бездомних громадян  і  безпритульних  дітей», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про соціальні стандарти та державні соціальні гарантії» Ходорівською міською радою була розроблена Програми соціального захисту окремих категорій населення Ходорівської територіальної громади та підтримки закладів з питань соціального захисту на 2021-2023 рік та затверджена  рішенням міської ради від 22.12.2020 року №41 (зі змінами).

 Метою Програми є здійснення конкретних заходів, спрямованих на забезпечення права кожного громадянина на достатній життєвий рівень, поліпшення матеріального становища найбільш вразливих верств населення, вирішення невідкладних питань матеріально-технічного, медичного, соціально-побутового забезпечення малозабезпечених громадян, ветеранів УПА, війни, учасників  бойових дій, учасників АТО (операції Об’єднаних сил), членам їх сімей та членам сімей загиблих (померлих) під час участі в АТО (ООС),  учасників  війни  росії  з  Україною, та членам сімей загиблих (померлих) під час участі в війні  росії  з  Україною, родин Героїв Небесної Сотні,  бійців-добровольців АТО (ООС), громадянам постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, особам з обмеженими фізичними можливостями  та іншим верствам населення, які опинилися в складних  життєвих  обставинах,  надання грошової допомоги на поховання  визначених чинним законодавством  категорій осіб або особі, яка зобов¢язалася поховати померлого, виготовлення та встановлення пам’ятників та пам’ятних знаків на могилах загиблих підчас антитерористичної операції (операції Об’єднаних сил).

 Через соціальну допомогу виконується функція, яка полягає в тому, щоб допомогти людям, які потрапили в скрутну життєву ситуацію, вийти з цього стану і не опинитись на узбіччі суспільства. Найбільшу увагу звернено до проблем старшого покоління, осіб та дітей з інвалідністю, чорнобильців, дітей війни, Захисників та Захисниць, воїнів  Афганістану, багатодітних  сімей, одиноких громадян, дітей-сиріт, онкохворих, одиноко проживаючих  громадян  та інших  категорій населення.

Усі зазначені категорії населення в громаді охоплювалися заходами соціального захисту відповідно до чинного законодавства, а саме:

у 2021 році:

- здійснено переплату газети «Ходорівщина» для вразливих категорій населення  на суму 195,2тис.грн

- надано матеріальна  допомога  громадянам з «Фонду депутата» на суму 260,00тис.грн

- надано матеріальна допомога на лікування та вирішення соціально-побутових проблем на суму 1078,5 тис.грн.

- виплачена одноразова матеріальна грошова допомога по 1,0тис.грн 21особі з інвалідністю по зору І та ІІ групи на суму 21,0тис.грн.

- надано матеріальну допомогу по 1,0тис.грн воїнам афганцям в сумі 31,0тис.грн

- до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС надавалась одноразова матеріальна допомоги 21 особі, що постраждала від наслідків Чорнобильської катастрофи по 1,0тис.грн. на суму 21,0тис. грн.

- допомога на поховання  особам, які не досягли пенсійного віку 25,1тис.грн.

Всього за 2021 рік 1631,8тис.грн.

за 2022 рік

- виплачено матеріальна допомога на лікування та вирішення соціально-побутових проблем на суму 1270,4тис.грн.

- надана матеріальна  допомога  громадянам з «Фонду депутата» на суму 260,00тис.грн.

- надана матеріальна допомога на поховання  особам, які не досягли пенсійного віку на момент смерті, не працювали, не перебували на службі, не зареєстровані у центрі зайнятості як безробітні на суму 22,7тис.грн.

- виплачена одноразова матеріальна грошова допомога по 1,0тис.грн 21особі з інвалідністю по зору І та ІІ групи на суму 21,0тис.грн.

- надано матеріальну допомогу по 1,0тис.грн воїнам афганцям в сумі 31,0тис.грн

- До Дня Захисника надавалась матеріальна допомога  військовослужбовцям по 1,0тис.грн. загальна сума 545,0тис.грн.

- До Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС надавалась одноразова матеріальна допомоги 21 особі, що постраждала від наслідків Чорнобильської катастрофи по 1,0тис.грн. на суму 21,0тис. грн.

- переплачено газету «Ходорівщина» для вразливих категорій населення  на суму 293,7тис.грн

- придбання предметів ритуальної належності  для поховання загиблих Захисників України та паливно-мастильних матеріалів для перевезення загиблих осіб використано 243,9тис.грн.

- здійснювалася виплата компенсації за надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі на суму 78,7тис.грн.

Всього у 2022 році 2787,4тис.грн

 за 2023 рік

- Надавалась матеріальна допомога на лікування та вирішення соціально-побутових проблем на суму 721,5тис.грн.

- Надавалась матеріальна  допомога  громадянам з «Фонду депутата» на суму 375,0тис.грн.

- Надавалась матеріальна допомога на поховання  21 особі, які не досягли пенсійного віку на момент смерті, не працювали, не перебували на службі, не зареєстровані у центрі зайнятості як безробітні на суму 47,67тис.грн.

- Виплачена одноразова матеріальна грошова допомога по 1,0тис.грн 21особі з інвалідністю по зору І та ІІ групи на суму 21,0тис.грн.

- Надано матеріальну допомогу по 1,0тис.грн воїнам афганцям в сумі 31,0тис.грн

- До Дня Захисника надавалась матеріальна військовослужбовцям, які брали участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил на сході України та відбитті військової агресії Російської Федерації проти України, Захисникам та Захисницям по 1,0тис.грн. загальна сума 562,0тис.грн.

- До Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС надавалась одноразова матеріальна допомоги 21 особі, що постраждала від наслідків Чорнобильської катастрофи по 1,0тис.грн. на суму 21,0тис. грн.

- Надавалась матеріальна допомога дітям загиблих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил на сході України та відбитті військової агресії Російської Федерації проти України в кількості 12 дітей  по 2,0тис.грн. на кожну дитину, загальна сума 184,0тис.грн.

- Відшкодовано «ФОП Островський П» 61,5тис. грн на зубопротезуванням 12 пільговим категорія громадян, які відповідно до чинного законодавства мають право на пільгове зубопротезування.

- Для придбання предметів ритуальної належності  для поховання загиблих Захисників України та паливно-мастильних матеріалів для перевезення загиблих осіб використано 285,0тис.грн.

- на 2023 рік здійснено переплату газети «Ходорівщина» для вразливих категорій населення  на суму 354,6тис.грн

- Здійснювалася виплата компенсації за надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі на суму 102,8тис.грн.

- оздоровлення та відпочинок вразливих категорій дітей використано коштів 99,2тис.грн

Фактично профінансовано у звітному періоді  2866,27тис.грн.

Фінансування  Програми соціального захисту окремих категорій населення Ходорівської територіальної громади та підтримки закладів з питань соціального захисту на 2021-2023 рік  за 2023 рік здійснювалося за рахунок коштів бюджету Ходорівської міської територіальної громади. Реалізація заходів Програми забезпечила можливість отримати соціально незахищеним громадянам територіальної громади додаткову соціальну допомогу.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь