Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Про роль старости в громаді обговорювали на круглому столі в Ходорові

Дата: 28.02.2024 14:12
Кількість переглядів: 840

Фото без опису

Протягом  лютого експерти Проєкту  PROSTO  здійснили ознайомчі візити та провели зустрічі-навчання у громадах Львівської області. Відвідали експерти також Ходорівську  громаду, де було проведено круглий стіл за участю старост, діловодів та працівників міської ради

 З вітальним словом до учасників звернулася секретар ради Марія Гавінська,  яка наголосила, що на порядку денному  дуже важливе питання - визначення ролі старости та покращення доступності публічних послуг. Адже, староста представляє інтереси жителів сіл, здійснює комунікацію між владою та громадою села, оперативно відслідковує проблеми громади та пропонує варіанти їх вирішення. Подякувала експертам за участь в проєкті та побажала плідної праці.Фото без описуПід час проведення круглого столу обговорювалися питання бачення і визначення ролі старости в громаді, нормативного забезпечення роботи старост, врахування потреб і інтересів жителів старостинських округів, надання публічних послуг, взаємодії старост з виконавчими органами ради та депутатським корпусом тощо.Фото без описуФото без опису Під час зустрічі  учасники та учасниці активно ділились досвідом реалізації повноважень старости, передбачених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», спільно з експертами обговорювали питання унормування практик надання публічних послуг, визначались з ефективністю застосування інструментів взаємодії  з жителями старостинських округів та методів і моделей наближення послуг до мешканців старостинських округів.

Експерти ознайомилися з організацією роботи по наданню адміністративних послуг в Бортниківському старостинському окрузі, подякували учасникам за високий інтерес та активну участь у заході, а керівництву громади -  за сприяння в проведенні заходу. 

Активна співпраця Проєкту з громадою продовжується. З метою покращення якості та доступності надання адміністративних послуг в рамках проекту передано комп’ютерну техніку для потреб Дев’ятниківського старостату.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь