Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Про рейтинг громад і не тільки….

Дата: 22.12.2023 16:42
Кількість переглядів: 556

Фото без опису

 

Оскільки, поговорити відкрито,  прямо  і предметно з авторами дописів  в телеграм каналі «Ходорівська Січ.Вільні люди» немає можливості, бо вони ховаються за видуманими іменами, змушені коментувати окремі публікації на офіційному сайті міської ради.

Отже, щодо рейтингу громад….

Якщо ваша репліка « В нас все файно» - це про дохідну частину бюджету Ходорівської міської ради, то справді з виконанням дохідної частини бюджету у нас все добре. Уже станом на 21 грудня, дохідна частина бюджету міської ради за 2023 рік виконана на 101,4 % . Якщо  вам відомо, що бюджетний рік закінчується 31 грудня, то ви мали би розуміти, що виконання дохідної частини бюджету досить успішне.

   Так, справді є ряд проблем, у надходженні окремих видів податків, зокрема по сплаті земельного податку, через зниження Регіональною філією Львівської залізниці АТ «Укрзалізниця» коефіцієнту функціонального призначення земельних ділянок   з 3 до 1.   Дане питання вирішувалося на найвищому рівні, тобто через Держгеокадастр України, Державну податкову службу України, АТ «Укрзалізниця»  і ви про це знаєте, бо на кожній бюджетній комісії ми з вами про це обговорювали.  Але вкрай образливо, що ви  - депутати міської ради  з якими в деталях обговорювалася проблема, пишете, м’яко кажучи, знову кривите душею, що ви про це не знаєте  і всі , судячи із смайлика,  від вас  це скривають. Ви можете хоч де - коли бути чесними. Хотіли би  особисто автору цього допису  Ольшанському, Гапонюку, чи Тітику, чим всім разом, чи будь – кому іншому  подивитися в очі і запитати  - чи вони про це не чули?  Не чули ???? Не знаєте???  Тоді нагадуємо вам, якщо забули – через сплату земельного податку Регіональною філією Львівської залізниці АТ «Укрзалізниця» земельного податку через зниження коефіцієнту функціонального призначення земельних ділянок   з 3 до 1, міським бюджетом у 2023 році в порівнянні із 2022 роком втрачено 3млн.716 гривень.

    Щодо рейтингу місцевих податків,  зокрема єдиного податку, акцизного податку та податку на доходи (ПДФО), то чи не від вашого сумління та добросовісної сплати залежить рейтинг дохідної частини бюджету?  І  серед вас  є такі, що суттєво занижують рейтинг громади. До прикладу, нещодавно міська рада виділила фінансовий ресурс для відшкодування послуг механізмами ФОП «Гавриш», які він надавав при ліквідації наслідків ракетного удару на одному із об’єктів критичної інфраструктури, але він не може отримати ці кошти. А знаєте чому? Том, що він не декларує такі послуги і такі суми доходів, бо тоді йому треба переходити на ІІІ групу платників єдиного податку, а це значно більші суми сплати єдиного податку до міського бюджету. Ось вам і рейтинг. Далі до прикладу будемо наводити і інших таких платників. А їх є багато. Щоб ви орієнтувалися -  сплата єдиного податку в порівнянні із 2022 роком, у 2023 році зменшилася на 5млн. 334 тис. грн. І як вам рейтинг? Дякувати Богу, на території громади воєнні дії не ведуться, підприємці діяльність здійснюють. Автори цього допису приходьте до нас у міську раду  -  у фінансове управління будемо говорити предметно, щоб ви не висловлювалися смайликами і будемо піднімати рейтинги.

   Іще, з вашого допису виглядає так – якщо  окремі суб’єкти господарської діяльності не  сплачують податки, то голова міста не має права  отримувати зарплати? Чи як?  Зарплату йому нараховують згідно норм Законів України з якої він чесно сплачує податки, бо на службі в державних органах по іншому не можна.  А те що ви викривляєте всю інформацію у вигідному для вас ракурсі – це правда. І ви знаєте про що йдеться.  Але що тут скажеш. Десь так…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь