Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Фінансові важелі для працедавців: які компенсації передбачені?

Дата: 13.10.2023 14:27
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

 

Щоби підтримати бізнес під час війни, а водночас сприяти зайнятості безробітним, держава пропонує суб’єктам господарювання низку активних програм, які реалізовує служба зайнятості. Зокрема працедавцям:

– відшкодовуються витрати на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Розмір компенсації – 6700 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, але не більше 2 місяців з дня її працевлаштування.

– компенсовуються витрати на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб. Максимальний розмір – 13400 грн – відшкодовується не більше 6 місяців за кожний непарний місяць роботи ВПО, яка працевлаштована на умовах строкового трудового договору терміном не менш як 12 місяців.

– відшкодовується фактичний розмір сплаченого єдиного внеску, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску, за працевлаштування строком не менше ніж на два роки безробітних із додатковими гарантіями в сфері зайнятості. Загальна тривалість виплати компенсації – 12 місяців (за кожний непарний місяць роботи).

– повертається половина фактичних витрат на оплату праці (але не більш як розмір мінімальної заробітної плати) у разі працевлаштування терміном понад рік безробітних з числа осіб з інвалідністю, учасників бойових дій, а також тих, кому до пенсії залишилося менш як 5 років. Загальна тривалість виплати – до 6 місяців (за кожний непарний місяць роботи) за умови працевлаштування строком до 1 року.

– відшкодовується 50% мінімальної заробітної плати при працевлаштуванні безробітних з числа молоді (безробітні віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; віком до 35 років на перше робоче місце; звільнені зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби) – на перше робоче місце.

– компенсовуються суб’єктам малого підприємництва фактичні витрати у розмірі єдиного внеску за працевлаштування безробітних на нові робочі місця строком не менше ніж на два роки. Загальна тривалість виплати компенсації – 12 місяців (за кожний непарний місяць роботи).

– відшкодовуються витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю (І групи – у розмірі до 100,5 тис. грн, ІІ групи – до 67,0 тис. грн). Програма поширюється на працедавців, які з 29 серпня поточного року працевлаштували застраховану людину з інвалідністю І або ІІ групи.

Якщо ви шукаєте персонал, вас зацікавили можливості служби зайнятості, звертайтеся до підрозділів Львівського ОЦЗ, телефонуйте за номерами: (032) 23 23 490, +380966825183, пишіть на телеграм-канал ЛОЦЗ @DCZ_Lviv .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь