A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Повідомлення про намір здійснити коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення, бюджетних установ та інших організацій

Дата: 20.09.2023 15:26
Кількість переглядів: 917

Фото без опису

 

          На виконання п. 2 розділу ІІ «Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 р. №130, КП «Ходорівводоканал» доводить до відома споживачів, що має намір провести коригування діючих тарифів на послуги централізоване водопостачання та послуги централізоване водовідведення.

           Основним джерелом доходів підприємства є реалізація послуг з централізованого водопостачання та водовідведення  населенню, бюджетним установам та іншим споживачам. Тому фінансовий  стан підприємства значною мірою залежить від рівня тарифів на ці послуги.

          На сьогоднішній день діючі тарифи  на послуги централізованого водопостачання та

послуги централізоване  водовідведення  для всіх категорій споживачів були затверджені на підставі рішення виконавчого комітету Ходорівської міської ради від 27.01.2022р № 9,  які  введені в дію з 01.12.2021 р. :

-  централізоване водопостачання – 39,02 грн/м³ з ПДВ;

-  централізоване водовідведення – 31,28  грн/м³ з ПДВ.

         Водночас слід зазначити, що відбулися зміни в сторону збільшення вартості електроенергії  та прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

        Враховуючи п.7. Порядку формування тарифів централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» від 01 червня 2011 №869 (із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 291 від 03.04.2019), підприємство має намір провести коригування тарифів централізованого водопостачання, централізованого водовідведення. Коригування проводиться лише  тих складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни в бік збільшення.

       1.Розрахунок коригування витрат по статті «Електроенергія». У діючому тарифі ціна 1кВт/год. електроенергії становить – 2,53373  грн/кВт (без ПДВ). в зв’язку з введенням в дію Закону України «Про ринок електричної енергії» з червня 2023р. зросла вартість електроенергії до 6,253 грн/кВт., тобто на 247%.

 

       2.  Розрахунок коригування по статті витрат «Фонд оплати праці». У діючому тарифі фонд оплати праці розрахований при  прожитковому мінімумі 2270 грн. Згідно закону України «Про Державний бюджет України»  з 01.01.2022 року він становить 2684 грн, що більще на 118,2%.

          Підприємством проведено розрахунок скоригованих  тарифів включаючи зміну вартості електроенергії та витрат на оплату праці .

          Інші складові тарифу на централізоване водопостачання  та  водовідведення, що враховані у структурі чинних тарифів, не переглядаються.

           Розмір планових тарифів, враховуючи податок на додану вартість, складає:

Послуга

Діючий тариф з ПДВ грн./1 м3

 

Скоригований тариф з ПДВ грн./1м3

 

Рівень підвищення тарифів,%

Підвищення тарифів,грн

 

Централізоване  водопостачання

39,02

48,47

24,2

+ 9,45

Централізоване  водовідведення

31,28

38,26

22,3

+ 6,98

Водопостачання та водовідведення разом:

70,30

86,73

23,4

+ 16,43

        Встановлення скоригованих тарифів дозволить підприємству здійснювати своєчасні розрахунки за енергоносії  та оплату праці працівникам підприємства.

        Тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для населення залишаються незмінними (58,00 грн. за 1 м3).  

        Відшкодування різниці в діючих тарифах буде проводитися з місцевого бюджету Ходорівської міської ради.

        Зауваження та пропозиції на  послуги з централізованого водопостачання та водовідведення приймаються  протягом 7 календарних днів з дня  повідомлення  на адресу м. Ходорів,  вул. Гонти, 2,  тел. 0962260248.

         Адміністрація підприємства КП «Ходорівводоканал»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь