Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

СЬОГОДНІ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ ДОШКУ НА ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ ЗАХИСНИКА НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ МАР'ЯНА ПАШКА

Дата: 25.08.2023 16:21
Кількість переглядів: 990

Фото без опису25 серпня 2023 рокуна фасаді 1 відділу Стрийського РТЦК СП (м.Жидачів) урочисто відкрили меморіальну дошку на вшанування пам'яті захисника Незалежності України, нашого земляка  Мар'яна Пашка.

Мужній український воїн народився 16 жовтня 1988 року в с. Заліски  Ходорівської громади. Він був свідомим українцем та вродженим воїном. У 2009 році був призваний на строкову військову службу. Брав активну участь у Революції Гідності. А після початку російсько-української війни став до лав добровольців вже 26 березня 2014 року. Пройшов важкі бої у районі Слов'янська, Дебальцево, Чорнухіно. Під час боїв в районі Дебальцево отримав поранення. Після отриманих поранень займався громадською діяльністю разом із активістами ГО "Народний Легіон", проводив військово-патріотичні вишколи молоді, працював у Жидачівському військовому комісаріаті, та завжди прагнув до своїх побратимів на передній край боротьби за Незалежність України. Ще до початку повномасштабного вторгнення російських окупантів знову повернувся на фронт. У 2016 році підписав контракт із ЗСУ, де служив до закінчення контракту 31 січня 2022 року командиром розвідгрупи. Після повномасштабного вторгнення в Україну агресора 25 лютого 2022 року повернувся у свою бригаду ЗСУ захищати державу, бити окупантів.Фото без опису

11 березня 2022 року в селі Лук'янівка, що на Київщині, командир розвідувальної групи 10-ї гірсько-штурмової бригади Мар'ян Пашко, прикриваючи побратимів, при зіткненні з ворогом, героїчно загинув. Похоронили Героя у його рідному мальовничому селі Заліски, де пройшли його найкращі дитячі та юнацькі роки на берегах річки Дністер та Стрий.

Батьки вже другий рік кожного дня приходять до його могили. Сьогодні вони отримали синову нагороду - орден "За мужність" ІІІ ступеня, яким полеглого захисника Незалежності України відзначено посмертно.

Фото без опису

Саме такі досвідчені, загартовані в боях українські воїни, як Мар'ян Пашко та тисячі мужніх Героїв, допомогли Україні вистояти у важкий період після 24 лютого 2022 року.

Вічна пам'ять, шана і слава Герою!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь