A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

«єРобота»: Львівщина лідирує за кількістю грантоотримувачів

Дата: 16.08.2023 10:40
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

З-посеред 311 українців, котрі стали переможцями дванадцятої хвилі розгляду документів на отримання мікрогрантів за програмою «єРобота», найбільше заявників із Львівщини  – 17% або 52 особи.

– Наша область впевнено лідирує за кількістю позитивних рішень для учасників урядового проєкту «єРобота», – зазначив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Загалом від липня торік 998 осіб, бізнес-плани котрих розглядала комісія Львівського ОЦЗ, отримають мікрогранти на відкриття або масштабування бізнесу та створять 2241 місце праці. На рахунки 795 з них надійшли кошти на суму понад 187,3 млн грн. За них представники бізнесу або ті, хто хоче створити власну справу з нуля, зможуть закупити нове обладнання, матеріали, сировину, оплатити лізинг, оренду приміщення, послуги з маркетингу, реклами тощо».

За словами керівника ЛОЦЗ, результат моніторингу діяльності грантоотримувачів засвідчив, що станом на 01.08.2023 року учасники проєкту «єРобота» сплатили податків і зборів на суму 61,5 млн грн, створили 639 нових робочих місць, зокрема за скеруванням служби зайнятості працевлаштували 326 осіб з числа зареєстрованих безробітних.

Серед тих, хто скористався урядовою програмою, 69,0% складають фізичні особи-підприємці, 15,7% – юридичні особи, 15,3% – підприємці-початківці.

Майже третина (29,7%) отримувачів мікрогрантів веде бізнес у галузі оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів, 19,5% займаються тимчасовим розміщуванням та організацією харчування, а 15,0% – працюють у сфері переробної промисловості. 

Нагадаємо, що відповідно до урядової програми «єРобота» на відкриття або розширення бізнесу можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Обов’язкова умова – створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. Подати заявку на участь у програмі можна через портал «Дія» до 19 листопада 2023 р.

Також гранти на створення або розширення власного бізнесу  надаються учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їхніх сімей. З програмою можна ознайомитися на порталі Державного центру зайнятості у розділі «Грант для ветеранів». Позитивне рішення про надання коштів для розвитку підприємництва у розмірі від 250 тис. грн до 1 млн грн отримали 9 заявників із Львівщини, у т. ч. 5 учасників бойових дій і 4 члени сім’ї ветеранів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь