A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

15 липня розпочинається друга хвиля прийому заяв до конкурсного відбору кандидатів на посади помічників ветеранів

Дата: 14.07.2023 12:35
Кількість переглядів: 259

Фото без опису

 

Процес відбувається у межах пілотного проєкту із започаткування нового сервісу у громадах. Експеримент, нагадуємо, триватиме до кінця року у Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону сьогодні розповіла генеральна директорка Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінветеранів Світлана Березіна.

Отже, процедура відбору кандидатів до корпусу помічників ветерана розбита на три етапи. Перший уже завершується, другий стартує 15 липня, за тиждень прийде час третього. Це зроблено для того, щоби всіх відібраних на конкурсній основі осіб одразу відправляли на фахове тритижневе навчання у центри ветеранського розвитку, що розпочнеться 1 серпня. Далі триватиме їхнє працевлаштування у сервісних офісах громад, що взяли участь у експерименті, та закріплення ветеранів за своїм помічником.

Відомо, що в межах «пілоту» розраховане максимальне навантаження на одного помічника ветерана становитиме ареал до 100 клієнтів. Проте Світлана Березіна зауважила, що цей показник корегуватиметься за результатами апробації й надалі у загальнодержавній моделі його зменшать або збільшать, оскільки в цій роботі дуже активно залучатимуть цифрові інструменти, які сприяють автоматизації і спрощенню офісного функціоналу.

«Перед запуском проєкту ми орієнтувалися на результати опитування, проведеного Українським ветеранським фондом Мінветеранів у розрізі регіонів щодо потреб місцевої ветеранської спільноти та їхніх першочергових запитів. Вивчали і закордонний досвід, зокрема Великої Британії, США й Хорватії, де свою ефективність довела практика роботи спеціальних представників ветерана, менторів, координаторів, які допомагають організувати їм гідне життя», - розповіла про підготовчий етап «пілоту» Світлана Березіна.

Загалом, як повідомила директорка Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінветеранів, очікується залучення до реалізації проєкту 400 помічників. Проте, якщо вдасться заангажувати більшу кількість достойних кандидатів відповідно до результатів рейтингування, вони потраплять у резервний пул, який зможе взяти участь уже в загальнодержавному масштабуванні інституту помічника ветерана у 2024 році.

На майбутнє, як зазначила спікерка ефіру, є перспектива запровадження нової спеціальності «фахівець із супроводу ветерана» на вільному ринку праці. Тоді всі охочі зможуть вчитися у вишах і долучатися до такої діяльності, що значно розширить можливості громадян бути в епіцентрі процесу реінтеграції Захисників і Захисниць у цивільне життя, а також професійної допомоги родинам загиблих Героїв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь