A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

До уваги землевласників та землекористувачів !

Дата: 05.07.2023 14:08
Кількість переглядів: 608

Фото без опису

 

 

      Відділ земельних ресурсів виконавчого комітету Ходорівської міської ради наголошує про обов’язковість сплати земельного податку.

      Статтею 67 Конституції України визначено, що кожен зобов’язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

       Відповідно до п. 14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок, а також постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п. 281.1.ПКУ, а саме:

- особи з інвалідністю першої і другої групи;

- фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

- пенсіонери (за віком);

- ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

- фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

      Слід зазначити, що відповідно до п.281.2. ПКУ звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюються на одну земельну ділянку за кожним видом використання.

      Також, доводимо до Вашого відома що з 1 січня 2022 року набрав чинності Закон України від 30.11.2021 року № 1914-ІХ, яким внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) введено поняття мінімального податкового зобов’язання, тобто першим роком, за який визначається МПЗ, є 2022 рік.

      Визначення мінімального податкового зобов'язання регулюється ст.381 Податкового кодексу України (ПКУ)

      Мінімальне податкове зобов’язання (МПЗ) – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь

      МПЗ сплачується власником або користувачем земельної ділянки. У випадку передачі земельної ділянки  в оренду МПЗ мають сплачувати орендарі такої земельної ділянки, проте у тому разі, якщо таке право користування зареєстроване належним чином. 

      Тобто, договірні відносини мають бути зареєстровані в Державному реєстрі речових прав.

          Уточнюємо, що на земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (згідно коду КВЦПЗ – 01.01) на земельну частку (пай) - пільги не застосовуються!!!

         Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення, а також громадяни несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення нарахованого узгодженого грошового зобов’язання з плати за землю.

     У випадку несвоєчасної сплати нараховуватимуться штрафні санкції !!!

 У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючого органу та даними землекористувачами/ землевласниками в податковому повідомленні – рішенні,  рекомендуємо звернутися у відділ земельних ресурсів Ходорівської міської ради (приміщення міської ради ІІ поверх) або в старостинські округи міської ради, а також до Жидачівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Львівській області, маючи зі собою: копію паспорта, ідентифікаційний номер, посвідченням про пільгу, яка застосовується відповідно до пільгової категорії.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь