Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Про наболіле…

Дата: 30.06.2023 16:45
Кількість переглядів: 752

Фото без опису

       У вівторок 27 червня відбулася чергова 15 сесія 8 скликання Ходорівської міської ради. Зазвичай перед проведенням кожної сесії проходять засідання постійних депутатських комісій. Такі засідання проводяться у розширеному форматі, оскільки крім членів депутатських комісій, завжди є присутні депутати всіх інших фракцій, які активно долучаються до обговорення питань, проектів рішень, які виносяться на сесію. І це дуже тішить, бо всі бажаючі мають можливість долучитися до процесів бюджетування. Не виключенням було і засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансової та інвестиційної політики, яке відбулося 26 червня. Засідання мало надзвичайно важливе значення, бо обговорювалося питання акумулювання коштів міського бюджету на співфінансування інвестиційного проекту - Будівництво спортивного комплексу у м. Ходорів на який жителі міста та й всієї громади з таким нетерпінням чекають. Саме через це, засідання  проходило за участю міського голови п. О. Коцовського, який  особисто з присутніми депутатами обговорив та погодив про прийняття та реалізацію рішень для реалізації такого важливого для громади Проекту. Варто наголосити, що на комісії були присутні депутати Української  Галицької  партії, які нібито з розумінням поставилися  до змін, які вносяться до бюджету міської ради. Депутат Тітик Ростислав, який є членом бюджетної комісії проголосував «за» проведення змін до бюджету та акумулювання коштів на спів фінансування Будівництво спортивного комплексу у м. Ходорів. Ростислав Гапонюк активно долучився до обговорення даного питання та на мою думку позитивно сприйняв запропоновані зміни.   

     І що ж Ви думаєте було на сесії? А на сесії  присутні депутати  Галицької  партії - Володимир Ольшанський,  Ростислав Гапонюк, Оксана Дідик   - троє  із двадцяти  присутніх депутатів, без заявлених мотивів не підтримали рішення про внесення змін до бюджету Ходорівської міської ради, яким виділялися кошти на Будівництво спортивного комплексу у м. Ходорів.  Постає питання  - вони що, проти такого будівництва? Чи лише із політичних мотивів мають намір шкодити міській владі у реалізації проектів, вкрай важливих для громади, не розуміючи того, що такими діями шкодять всій громаді?

    Дуже прикро, але це вже для них стало нормою.  При цьому, дуже дивно, бо депутати Галицької  партії, які мають безперешкодний доступ до всієї достовірної, реальної і документально підтвердженої інформації в т.ч. і тієї, яка стосується всього бюджетного процесу, де враховано їх пропозиції - уже два роки поспіль не голосують за бюджет Ходорівської міської ради. Міркую, що на першому місці у кожного депутата міської ради мають бути потреби виборців. Чи не так? То що ж робиться  - депутати Галицької  партії не голосують за документ по якому має жити громада? Тим паче у воєнний час?! А якби так поступав весь депутатський корпус?  Насправді, стає страшно! Вочевидь, громада опинилася б у колапсі. Як вчити дітей, платити зарплати вчителям, оплачувати опалення і освітлення шкіл, лікувати жителів громади, забезпечувати їх соціальний захист, платити зарплати всім іншим категоріям спеціалістів, які забезпечують життєдіяльність громади?  Переконана, депутати Галицької  партії звичайно звинуватили б владу. Це здається одне, що  їм «успішно» вдається за допомогою різних надуманих фактів, які з метою донесення достовірної інформації до жителів громади, треба регулярно спростовувати.    

    Хочеться  бути терплячим, але не можливо. Інколи  стає образливо, інколи принизливо, інколи бере злість, бо  коли  доступно, відкрито, прозоро, буквально до коми, крапки, навіть із фото фіксацією документів  до окремих  депутатів доводяться ті чи інші питання, які виносяться на сесію, а вони скеровують її у вигідне для себе і свого оточення русло, нібито посилаючись на юридичні Закони і як наслідок -  не голосують на сесії. Дивно, що  проблеми та потреби громади для них є не важливі. Зате важливо як призначали директора у школі №3 м. Ходорова, хоча від цього є відповідальні посадові особи, як нараховується заробітна плата міському голові, працівникам міської ради, інформація про яку є публічною, доступною для всіх без виключення та перебуває на постійному контролі державних органів влади.

    Зрештою п.Ліля Ольшанська працює на посаді начальника Служби у справах дітей у Ходорівській міській раді і отримує заробітну плату за тим же принципом, як і всі працівники міської ради, яка визначається відповідно до Постанови Кабінету Міністрів №268 від 09.03.2006 р. (із внесеними змінами і доповненнями) та якою встановлено посадовий оклад, враховуються обов’язкові надбавки за  вислугу років та ранг посадової особи місцевого самоврядування, розмір премії та надбавки  за  високі досягнення у праці. Так само, як і всі отримує допомогу на оздоровлення та на вирішення соціально - побутових питань. Але напевно для своїх так належиться….

   Вже дійшло до того, що депутат Володимир Ольшанський  звернувся до Уповноваженого Верховної ради з прав людини з питаннями, які йому відомі та які можливо було вирішити тут – на місці. Прикро те, що у його зверненні було багато недостовірної інформації. Для чого? Не зрозуміло….

    Не помиляється той, хто нічого не робить.

    Про такі дії окремих депутатів можна говорити багато. Але є час збирати каміння, а є час розкидати каміння, та на моє глибоке переконання - сьогодні ми маємо бути єдині.

Начальник управління фінансів                                                                        Іванна ГЛУШКО

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь