A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Відбудеться громадське обговорення щодо реорганізації  Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17  с. Новосільці  Ходорівської міської ради Львівської області

Дата: 01.06.2023 11:32
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення щодо реорганізації   

Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17  с. Новосільці  Ходорівської міської ради Львівської області та затвердження відповідного проєкту рішення, що виноситиметься на розгляд Ходорівської міської ради.

              І. Найменування організаторів громадського обговорення - відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської міської ради.

              ІІ. Суб’єкт, що вніс пропозицію щодо реорганізації  - відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської міської ради.

              ІІІ. Мета: врахування думки жителів Ходорівської територіальної громади щодо реорганізації Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області у Комунальний заклад Новосільцівська початкова школа Ходорівської міської ради Львівської області.

              Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

               1. Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

               2. Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

                3. Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

                4. У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

                 Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

                 Згідно із статтею 143 Конституцією України, територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

                 Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

                 На території Ходорівської міської територіальної громади функціонує 21 заклад загальної освіти, у яких навчається  2358 школярів.

              Освітня галузь Ходорівської міської територіальної громади потребує приведення у відповідність до Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту» мережі закладів освіти. Створення міської територіальної громади надало жителям громади широкі можливості для формування своєї унікальної та ефективної системи управління освітньою сферою, яка в кінцевому рахунку допоможе підвищити якість освітніх послуг і заощадити кошти громади. Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців. Відбулося попереднє обговорення «Плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Ходорівської міської ради Львівської області 2023 – 2027 р. р.» та подальше його затвердження рішенням сесії Ходорівської міської ради № 2534 від 27 квітня 2023 року.

              Головне у закладі освіти - це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні.

              Період реформ, розпочатий державою, поставив питання реорганізації та закриття шкіл у сільській місцевості. Ця проблема гостра для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. З кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується, тому й не дивно, що чимало закладів освіти стали напівпорожніми.

              Тому перед місцевою владою постає питання раціонального розподілу освітньої субвенції та утримання таких шкіл (оплату за енергоносії, зарплату технічному персоналу, тому що громада платить із місцевого бюджету) переведення дітей до краще оснащених шкіл та забезпечення кращих умов навчання завдяки вивільненим коштам.

            Комунальний заклад  загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17                с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області розташований в с. Новосільці та займає 1 приміщення. В приміщеннях розташовано 8 класних кабінетів. Їдальня з харчоблоком відсутня.

Основна проблема с. Новосільці - різке зниження народжуваності у 2018-2022 роках. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена виключно на заробітну плату педагогічних працівників, усі інші витрати здійснюються з місцевого бюджету. Вартість утримання одного учня ЗЗСО І-ІІ ст. № 17 с. Новосільці у 2022 році становила  58800 грн на рік.

                Проектна потужність ЗЗСО І-ІІ ст. № 17 с. Новосільці становить 60 учнів. Проектні потужності будівлі ЗЗСО І-ІІ ст. № 17 с. Новосільці в 2 рази більші, ніж фактична кількість учнів, що навчається на даний час. Станом на 30.05.2023 рік у цьому закладі навчається 32 здобувачі освіти.      

                Планова мережа ЗЗСО І-ІІ ст. № 17 с. Новосільці на 2023-2028 р. р.:

      2023-2024 н. р. – 33 учнів;

      2024-2025 н. р. – 30 учнів;

      2025-2026 н. р. – 28 учнів;

      2026-2027 н. р. – 22 учні;

      2027-2028 н. р. – 20 учнів.

             Середня наповнюваність класів – 8,0 учнів. Проте в більшості класів навчаються 3,5 дитини при нормі наповнюваності класу в сільській місцевості не менше 5 дітей, що в рази збільшує видатки на виплату заробітної плати педагогам.

             Освітній процес забезпечує 9 працівників, із них 8 педагогів.

              Також, відповідно до постанови КМУ «Порядок та умови надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» № 6 від 14. 01. 2015 р., фінансування закладів загальної середньої освіти (крім закладів початкової школи та приватних закладів загальної середньої освіти), кількість учнів у яких становить менше 25 осіб за рахунок субвенції не здійснюється.

              На сьогодні єдиним оптимальним завданням у вирішенні проблеми малокомплектності  закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області є реорганізація даного закладу у  Комунальний заклад Новосільцівська початкова школа Ходорівської міської ради Львівської області. Таким чином молодші школярі навчатимуться поруч з домівками, вчителі початкових класів працюватимуть у звичних умовах. Учнів 5-9 класів даного навчального-закладу планується підвозити шкільним автобусом до ЗЗСО І-ІІІ ст. № 4 с. Бортники імені Золотаря.

              Провівши засідання робочої групи з вивчення питання формування ефективної мережі закладів освіти Ходорівської МТГ із залученням до вищевказаних засідань керівників закладів загальної середньої освіти та проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу – виносимо на громадське обговорення питання реорганізації Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області у Комунальний заклад Новосільцівська початкова школа Ходорівської міської ради Львівської області, його перейменування та затвердження відповідного проєкту рішення, що виноситиметься на розгляд Ходорівської міської ради.

              Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до громадського обговорення цього питання.

              Формат проведення громадського обговорення: публічне громадське обговорення передбачатиме проведення громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами ЗЗСО в приміщенні ЗЗСО І-ІІ ст. № 17 с. Новосільці, за адресою: 81765, вулиця Степана Бандери, 5, село Новосільці, Стрийський район, Львівська область.

             

5. Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 81750, Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської МР, вул. Львівська, 39, м. Ходорів, Стрийський р-н, Львівська обл., та на електронну адресу: osvitakhodoriv@gmail.com.

До участі в обговоренні запрошуються мешканці с. Новосільці Ходорівської міської територіальної громади у терміни з 2 червня 2023 року по 2 червня 2024 року.

               Пропозиції, розповсюджені через соцмережі, до уваги прийматися не будуть.

               6. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: 81750, Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської МР, вул. Львівська, 39, м. Ходорів, Стрийський р-н, Львівська обл.; тел. +380937608901; електронна адреса: osvitakhodoriv@gmail.com.

                7. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Олійник Наталія Романівна – головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту  виконавчого комітету Ходорівської міської ради.

                 8. Термін і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Ходорівської міської ради та відділу освіти виконавчого комітету Ходорівської міської ради.

 

 

                                                 

Україна

ХОДОРІВСЬКА МІСЬКА РАДА

__________ сесія VІІІ  скликання

РІШЕННЯ №_______

       від __  _________ 20__ року                                                                     м. Ходорів

      Про реорганізацію шляхом перетворення комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області   

Відповідно до статей 143, 144 Конституції України, статей 87 – 90, 104 – 108 Цивільного кодексу України, статті 25, пункту 30 частини першої статті 26, статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 25 Закону України «Про освіту», статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту», частини першої, чотирнадцятої статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», розглянувши звернення керівника відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської міської ради від __________________ року № ______, беручи до уваги результати (звіт) публічного громадського обговорення проєкту даного рішення, висновок депутатської комісії, міська рада     

 

ВИРІШИЛА: 

1. Реорганізувати КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ I-II СТУПЕНІВ № 17 С. НОВОСІЛЬЦІ ХОДОРІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ (ЗЗСО I-II СТ. №17 С.НОВОСІЛЬЦІ), ідентифікаційний код юридичної особи 22352811, місцезнаходження: Україна, 81765, Львівська область, Стрийський район, село Новосільці, вулиця Степана Бандери, будинок 5,  шляхом перетворення в КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД НОВОСІЛЬЦІВСЬКА ПОЧАТКОВА ШКОЛА ХОДОРІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, місцезнаходження: Україна, 81765, Львівська область, Стрийський район, село Новосільці, вулиця Степана Бандери, будинок 5.   

2. Утворити комісію з реорганізації шляхом перетворення комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області у складі, згідно з додатком.     

3. Установити, що з моменту призначення до комісії з реорганізації шляхом перетворення комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області переходять усі повноваження щодо управління справами юридичної особи.   

4. Встановити, що строк заявлення кредиторами своїх вимог до комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області становить 2 (два) місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо його реорганізації.  

5. Визнати, що комунальний заклад Новосільцівська початкова школа Ходорівської міської ради Львівської області є правонаступником майна, прав та обов’язків комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області.

6. Голові комісії з реорганізації Калинець Наталії Ігорівні здійснити передбачені законодавством організаційно-правові заходи щодо припинення комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області, зокрема:  

6.1. Відповідно до частини першої статті 105 ЦК України протягом трьох робочих днів з дати прийняття цього рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію (державного реєстратора) про прийняте рішення та подати необхідні документи для внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

6.2. Згідно статті 22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» не пізніше як за три місяці до намічуваних звільнень надати первинній профспілковій організації інформацію щодо запланованих заходів.

       6.3. Відповідно до статті 49-2 Кодексу законів про працю України, не пізніше ніж за два місяці до вивільнення працівників, вручити їм персональні попередження про звільнення.

      6.4. Згідно вимог абзацу 3 пункту 4 частини 3 статті 50 Закону України «Про зайнятість населення» забезпечити подання інформації до територіального органу Державної служби зайнятості про заплановане вивільнення працівників у зв’язку з ліквідацією юридичної особи.

       6.5. Провести інвентаризацію майна, активів та зобов’язань юридичної особи, що припиняється, здійснити розгляд вимог кредиторів.  

       6.6. Документи, що відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню, передати відповідній архівній установі.     

       6.7. Провести вивільнення (переведення) працівників відповідно до вимог трудового законодавства, з дотриманням їх трудових прав і соціальних гарантій.

       6.8. Після закінчення строку для пред’явлення вимог кредиторами та проведення розрахунків з ними в порядку, передбаченому частинами 2, 3 статті 107 Цивільного Кодексу України скласти передавальний акт, який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов’язків юридичної особи, що припиняється та подати на затвердження міською радою.

       6.9. Подати органу, що здійснює державну реєстрацію (державному реєстратору), документи, передбачені законодавством, для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті перетворення.

       6.10. Вжити інших, передбачених законодавством, заходів щодо виконання цього рішення.

       7. Затвердити статут комунального закладу Новосільцівської початкової школи Ходорівської міської ради Львівської області (додається).  

       8. Оприлюднити  дане рішення у спосіб, передбачений чинним законодавством.       

       9. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань медицини, освіти, культури, соціального захисту, молоді та спорту  (Н.Макогін).   

     

                Міський голова                                                  Олег КОЦОВСЬКИЙ

 

 

 

Додаток

до рішення Ходорівської міської ради

№ _____ від __.__.20__ року

         

Склад

комісії з реорганізації шляхом перетворення комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області

   

Прізвище, імя,

по батькові

Назва посади

Реєстраціфйний номер облікової картки платни-ка податку

Калинець

Наталія Ігорівна

керівник  відділу освіти, молоді та спорту,

виконавчого комітету Ходорівської міської ради, голова комісії

    2609612426

Запотічна Лілія Василівна

головний бухгалтер відділу освіти, молоді та спорту, виконавчого комітету Ходорівської міської ради , заступник голови комісії

2983508567

Члени комісії:

Олійник

Наталія Романівна

головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту, виконавчого комітету Ходорівської міської ради

3165304208

Меленчук

Дзвенислава Олегівна

юрисконсульт відділу освіти, молоді та спорту, виконавчого комітету Ходорівської міської ради

2958818180

Процикевич

Ірина Володимирівна

директор Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 17 с. Новосільці Ходорівської міської ради Львівської області

2589213181

                  

        Секретар ради                                            Марія ГАВІНСЬКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь