Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Розпочато приймання заявок на включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва

Дата: 21.04.2023 10:41
Кількість переглядів: 183

Фото без опису

 

З квітня поточного року в Міністерстві аграрної політики та продовольства України розпочато прийом заяв щодо включення виробників до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.

Юридичні особи та фізичні особи-підприємці Львівщини, що мають наміри виробляти високорепродукційне насіння і садивний матеріал у 2023 році з метою подальшої реалізації, можуть подавати заяви на включення їх до Реєстру при умові додержання майнових прав інтелектуальної власності на відповідні сорти рослин, - інформують в департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

«Попит на придбання сертифікованого насіння сільськогосподарських культур та саджанців в області зростає, оскільки аграріям впродовж трьох років коштами обласного бюджету відшкодовується до 50% вартості сертифікованого високорепродукційного насіння за програмою підтримки розвитку сільського господарства Львівщини. Поряд з тим, проектами грантової підтримки по садівництву і ягідництву фінансова допомога для суб’єктів господарювання надається за умови придбання та висадки тільки сертифікованих саджанців, внесених до Реєстру сортів рослин», - розповідає Tetiana Hetman, директорка департаменту.

В Державному реєстрі суб’єктів насінництва та розсадництва щороку реєструється близько 10 суб’єктів Львівщини, які постійно оновлюють сорти культур, вирощують їх на своїх угіддях та проводять сертифікацію вирощеного врожаю. В умовах впровадження інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур, в тому числі багаторічних насаджень все більше виробників віддають перевагу придбанню сертифікованих високоврожайних сортів насіння і садивного матеріалу, які дають вищу врожайність, стійкіші до хвороб.

Фото без опису

Порядок включення суб’єктів до реєстру проводиться відповідно до вимог Постанови КМУ від 30.11.2016 № 882 «Про затвердження Порядку ведення Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва» https://griml.com/kEpS0

Прийом заяв на включення виробників до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва здійснюється за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24, Мінагрополітики або на електронну адресу: ua_seeds@ukr.net (на період воєнного стану).

У разі додаткових питань звертатись до контактної особи: Шутенко Таїса Олександрівна тел.: 044-363-08-45, e-mail: t.shutenko@minagro.gov.ua

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь