A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

2.4 млн.гривень виділено з бюджету Ходорівської міської ради для людей, які потребують паліативної допомоги

Дата: 15.03.2023 13:16
Кількість переглядів: 538

Фото без опису

Людей, які потребують паліативної допомоги в Ходорівській  громаді стає, на жаль, усе більше. У зв’язку із військовими подіями у нашій країні це питання актуальне і потребує невідкладного вирішення. 

На даний час 14 мешканців нашої громади перебувають на обслуговуванні в стаціонарному відділенні для постійного або тимчасового проживання у смт.Нові Стрілища (Бібрська міська громада). Вільних місць в даному закладі немає. Тому, у вівторок, 14.03.2023р. у супроводі представників  Центру надання соціальних послуг Ходорівської міської ради доставлено мешканку с.Голешів до Журавнівської міської лікарні,  в структурі якої функціонує  паліативне відділення. Мешканка є особою похилого віку, одинокою та  такою, що не може себе обслуговувати і за нею немає кому  доглядати вдома.

Паліативна допомога — це вид медичної допомоги направлений на покращення якості життя пацієнтів, у яких хронічні захворювання і гострі стани. Головною метою паліативної допомоги є максимальне полегшення фізичних та моральних страждань пацієнта та його близьких.

У зв’язку з відсутністю паліативного відділення в  громаді та з метою забезпечення  соціального захисту  незахищеним  верствам наших мешканців,  Ходорівська міська рада тісно співпрацює із  Бібрською міською радою і Журавнівською селищною радою.  Для цього, при затвердженні  бюджету на  рік, депутати приймають рішення про передачу коштів у вигляді міжбюджетних трансфертів із бюджету Ходорівської міської ради  на стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання у смт.Нові Стрілища та для КНП «Журавнівська міська лікарня». Виділення коштів   дозволяє  забезпечити   безкоштовними соціальними послугами наших громадян, які також потребують специфічної медичної допомоги і догляду.

На 2023 рік в бюджеті Ходорівської міської ради передбачено 2,4 млн.гривень для надання міжбюджетних трансфертів Бібрській міській раді (1,1 млн.грн.) та Журавнівській селищній раді (1,3 млн.грн.)

 Директор КНП «Журавнівської  міської лікарні»  Ярослав Овсянецький у розмові з директором КУ «Центру надання соціальних послуг» Оксаною Герич повідомив, що  у  паліативному відділенні обслуговують і  літніх, одиноких людей, які ослабли і потребують допомоги. Крім цього, висловив вдячність керівництву Ходорівської міської ради за розуміння та матеріальну підтримку, завдяки якій надається цілодобово меддопомога й догляд одиноким жителям нашої громади.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь