Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Новини із сесійної зали

Дата: 09.02.2023 10:06
Кількість переглядів: 1203

 

Фото без опису07 лютого 2023 року під головуванням міського голови Олега Коцовського  відбулося засідання XIII  сесії  VIII  скликання Ходорівської міської ради.

Участь у сесії взяли 23 депутати міської ради, а також  старости старостинських округів, керівники профільних відділів та управлінь міської ради, керівники комунальних підприємств та установ, мешканці громади.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих від рук російських окупантів.

Далі розпочався розгляд питань порядку денного сесії. Попередньо  проєкти рішень були розглянуті і обговорені на засіданнях постійних депутатських комісій.

Визнано повноваження депутата міської ради Макарик Оксани Євстахівни,  яка обрана депутатом Ходорівської міської ради, як  наступний   за черговістю кандидат в депутати від Львівської обласної партійної організації Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» після дострокового припинення повноважень депутата Шерегія Олега Михайловича. Оксана Євстахівна буде працювати в профільній депутатській комісії з питань  роботи ради, законності, інформаційної та регуляторної політики.

Про бюджетні питання доповідала начальник фінансового управління Іванна Глушко, яка проінформувала присутніх про  виконання  бюджету  Ходорівської міської ради  за 2022 рік. За звітними даними 2022 року загальний обсяг надходжень місцевого бюджету Ходорівської громади становить 204672,9 тис.грн., що становить 103,08 відсотка затверджених розписом планових показників на рік із врахуванням змін (198554,1 тис.грн.), з них:

-    власні та закріплені надходження загального фонду становлять 103318,7 тис. грн. при плані 95814,5 тис. грн., або 107,83 відсотка;

-   власні та закріплені надходження спеціального фонду становлять 1680,2 тис. грн. при плані 1535,3 тис. грн., або  110,1 відсотка.

-   офіційні  трансферти загального фонду становлять 101186,0 тис. грн. при плані 101204,3 тис. грн., або 99,98 відсотків.

            Загальний обсяг видатків місцевого бюджету Ходорівської ОТГ  становить 208301,8 тис. грн., що становить 96,44 відсотка затверджених розписом планових показників на рік, з них:

-   видатки загального фонду становлять 194774,9 тис. грн. при плані 198850.1 тис. грн., або 97,95 відсотка;

-    видатки спеціального фонду становлять 13526,9 тис.грн. при плані 17136,7 тис.грн., або 78,9 відсотка. За результатами річного звіту про виконання міського бюджету за 2022 рік.

Депутати прийняли рішення про затвердження  та внесення змін до місцевих  цільових  програм.  Зокрема, за ініціативи депутатських фракцій політичних партій «Європейська Солідарність», «Народний Рух України», «УДАР» та «Самопоміч» внесено зміни до Програми соціального захисту окремих категорій населення Ходорівської територіальної громади. Відповідно до внесених змін з міського бюджету міська рада буде виплачуватися матеріальна допомога в розмірі 2000,0 грн. щомісячно батькам (опікунам) дітей які не досягли 17-річного віку, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної  операції ( операції  Об’єднаних сил) та у війні росії з Україною.

Прийнято рішення про спрямування залишків коштів та внесення змін до бюджету Ходорівської  міської ради на 2023 рік та про передачу матеріальних цінностей.За результатами річного звіту про виконання міського бюджету за 2022 рік станом  на 01.01.2023 року залишки коштів становлять 15519,485 тис. грн. із них:  залишки коштів загального фонду бюджету 12929,888 тис.грн. (залишок коштів місцевого бюджету);   залишки коштів спеціального фонду бюджету 2589,597 тис.грн. (залишок коштів місцевого бюджету – 2418,907 тис.грн., залишок коштів екологічного податку – 57,333 тис.грн., залишок коштів від втрат нанесених землям сільськогосподарського призначення  - 113,357 тис.грн. Із загальної суми залишків коштів, які утворилися станом на 01.01.2023 року розподіляються  кошти в сумі  14245,596   тис. грн., з них:

- за рахунок вільного залишку по загальному фонду бюджету – 11826,696    тис.грн.;   

- за рахунок залишку коштів спеціального фонду бюджету -  2418,9 тис.грн.         

Депутати вирішили безоплатно передати (дизельне пальне) в кількості  чотири тисячі  літрів  (з розрахунку одна тисяча літрів на квартал), придбане за рахунок коштів резервного фонду бюджету  Ходорівської міської ради Стрийському районному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки.

Серед земельних питань, про які доповідала начальник відділу земельних ресурсів Олена Лаб’як, були питання про надання дозволів на виготовлення детальних планів території та їх затвердження,  про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у безоплатну власність та технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Затверджено  технічну документацію  з нормативної грошової оцінки земельних ділянок  в межах території  населеного  пункту м. Ходорів. Норматив  капіталізованого рентного доходу для земель  житлової  та громадської забудови, земель рекреаційного  призначення, земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення,а також  для земельних ділянок,які не віднесені  до категорії земель за основним цільовим призначенням на 01 січня 2020 року для Ходорівської міської ради  становить - 133,0 грн./ кв. м. В дію  норматив капіталізованого  рентного доходу    вступає   з 01 січня 2024 року.

Надано дозвіл Новострілищанськкому споживчому товариству   на розроблення проекту відведення  земельної ділянки в оренду орієнтовною площею 0,1000га, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі  в  с.Борусів.

Внесено зміни в перелік продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення комунальної власності під об’єктом нерухомого майна для продажу та дано  згоду на продаж шляхом викупу земельної ділянки товариству з обмеженою відповідальністю «ДІО 2000». для обслуговування адміністративного, виробничого, торгівельного корпусів та площадки зберігання будівельних матеріалів площею 0,4993га у  м. Ходорів.

Надано дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності ПАТ «Львівобленерго»  для обслуговування ЗТП-396 Жирівський та Отиневицький старостинський округ, Панат Роман Петрович   для обслуговування  нежитлової будівлі зерноскладу .

Затверджено  проекти землеустрою  щодо відведення земельних ділянок в оренду, надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки із зміною цільового призначення з метою продажу права оренди на земельних торгах у формі аукціону (Чоронострівський та Дев’ятниківський старостинські округи).

Поновлено договори оренди землі приватному підприємству “Західний Буг” та відмовлено у поновленні договору оренди приватному підприємству “Ротен”.   

З сфери господарського комплексу розглядалися питання, про які доповідала заступник міського голови Анастасія Батирняк,  а саме:    про внесення змін в склад добровільних пожежних дружин на території Ходорівської міської територіальної громади, затверджений рішенням  Ходорівської міської ради №1690  від 24.12.2021р. «Про утворення добровільних пожежних дружин  на території  Ходорівської міської територіальної громади», затверджено Програму створення місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення Ходорівської міської ради на 2023 рік, прийнято в комунальну власність Ходорівської міської ради нежитлове приміщення бібліотеки на вулиці Грушевского,30а та затверджено Статут  КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА  «ХОДОРІВВОДОКАНАЛ» ХОДОРІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ  в новій редакції.

 Також депутати затвердили перелік об’єктів культурної спадщини Ходорівської міської територіальної громади, на які виготовлятиметься облікова документація у  2023 році.

Церква Різдва Пресвятої Богородиці (дер.) (місцевого значення)

1678 р.

(345 роки станом на 2025р.)

с. Борусів

Дзвіниця церква Різдва Пресвятої Богородиці (дер.) (місцевого значення)

1678 р.

(345 роки станом на 2023р.)

с. Борусів

Церква Пресвятої Трійці (місцевого значення)

1722 р.

(301 рік станом на 2023р.)

с. Дроховичі

Дзвіниця церкви Пресвятої Трійці (місцевого значення)

 

 

1722 р.

(301 рік станом на 2023р.)

с. Дроховичі

Церква Різдва Христового (дер.) (місцевого значення)

1777 р.

(246 років станом на 2023 рік)

с.Новосільці

Не набрали необхідної кількості голосів для прийняття рішення питання про затвердження Плану трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Ходорівської міської ради на 2023-2027 роки та про затвердження Порядку проведення громадського обговорення кандидатури старости старостинського округу Ходорівської міської територіальної громади.

Секретар ради Марія Гавінська проінформувала про розгляд депутатських запитів та звернень в міжсесійний період.

В різному депутати обговорили питання про стан відключення електроенергії в місті, про роботу системи оповіщення, про використання коштів на оплату робіт із зубопротезування для пільгових категорій, про мобілізацію, про підготовку до засідань сесій, комісій.

На завершення міський голова Олег Теодорович Коцовський  подякував всім за роботу.

В результаті розгляду питань порядку денного сесії були прийняті відповідні рішення. З ними можна буде ознайомитися на офіційному сайті міської ради у рубриці «Нормативні документи».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь