A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Коментар міського голови

Дата: 25.01.2023 09:50
Кількість переглядів: 3281

 На сторінці ФБ Юрія Юревича вийшов допис про звинувачення органу місцевого самоврядування про розформування Добровольчого формування.

Я, як голова громади спробую громадськості пояснити.

Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» та Положення «Про добровольчі формування територіальної громади» затвердженого Постановою КМУ від 29.12.2021 року №1449 протоколом зборів ініціативної групи 11 березня 2022 року було утворено Добровольче формування Ходорівської територіальної громади (ДФХТГ) з місцем його розташування м. Ходорів. Збори вважаються правочинними, якщо в них беруть участь не менш як п’ять осіб, а також представники органу місцевого самоврядування відповідної територіальної громади. Тобто по суті п’ять осіб можуть ініціювати утворення ДФТГ.

Членом добровольчого формування може бути громадянин України віком від 18 років, який проживає на території громади, пройшов медичний, професійний та психологічний відбір (перевірку) і уклав контракт добровольця територіальної оборони.

Нагадую, що ви п. Юрію із всієї вашої «СІЧІ» за перший раз психологічного відбору не пройшли. Про що це може свідчити?

Територіальна громада на своїй території може утворювати декілька добровольчих формувань з урахуванням ресурсних та людських можливостей.

За кошти міського бюджету для ДФХТГ було придбано літню форму, взуття та зимові куртки для подальшої видачі його членам добровольчого формування. Виділялось паливо та транспортний засіб для виїздів на проходження тренувальних навчань та всебічно сприялось у його розвитку. Але, нажаль підчас тренувань мав факт розпивання спиртних напитків які спричинили бійку.

Чи була вказівка розформувати?

Саме 4.11.2022 року Командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майором Ігорем Танцюрою був виданий наказ про розформування добровольчих формувань. З цієї дати, з цього моменту, фактично не тільки прийняли рішення про розформування добровольчих формувань, а й звільняється з посади відповідний командир добровольчого формування. Таке реформування ДФТГ проводиться по всій країні…

По суті виходить, що всі члени ходорівського формування приймали присягу в той час, коли вже був виданий «горезвісний» Наказ.

Наступне, відповідно до звернення командира ДФХТГ  від 21.12.2022 року було скликано збори цієї ж ініціативної групи, яка і сформувала ДФТГ, де 26.12.2022 року було розглянуто заяву командира ДФТГ про звільнення його від виконання обов’язків командира формування. Оскільки, у разі звільнення командира добровольчого формування від виконання своїх обов’язків то це є підставою для розформування самого добровольчого формування та розірвання контрактів з подальшим інформуванням сил Територіальної оборони Збройних Сил України. Тому Юрій Юревич говорити що "Розформували" дуже цікавим методом, зібрали старост, зробили збори і проголосували "за" розформування, то ви черговий раз вводите в оману людей своїми догадками. Старости були ініціаторами вашого створення.

Чому не повідомили про збори нікого з особового складу, крім командира то ви запитаєте у свого члена ДФТГ Любомира Блюсовича, який на той час був заступником командира та готував всі необхідні документи.

Це з вашого боку черговий неправдивий піар. Все як завжди.

Підходить період розпочатого року повномасштабної агресії рф в Україні. За цей період ви та члени так званої вашої, ніде незареєстрованої «Січі» мали можливість добровільно взяти участь у захисті нашої держави від агресора.

Вважаю що в цей період, коли ви перебували у добровольчому формуванні ви почували себе як у Бога за пазухою. Особисто я звертався до вищого командування із проханням не мобілізовувати вас по причині збереження кількісного складу формування. Про це може підтвердити ваш колишній командир і якщо є ще совість то і його заступник.

Але, хочу вам нагадати, що ще до створення добровольчого формування, на початку перших місяців війни, вам і так званим членам «Січі» були роздані повістки про прибуття до 1 відділення Стрийського РТЦК та СП на що вами на одній із територій приватної власності в мікрорайоні «Зарудка» було влаштовано грандіозні висловлювання в мій адрес – реакція на отримання повістки.

В цьому дописі я хотів би звернути увагу на ваші дописи у мережі ФБ відносно проігнорованої вами сесії, де основним питанням стояло прийняття бюджету 2023 року, події навколо, ще нерозпочатого обрання директора школи №3 м. Ходорова, дезінформацією жителів міста та всієї громади в обох випадках.

На завершення хочу сказати – ви являєтеся дезінформатором, а отже і брехуном.

За свої слова я готовий нести відповідальність за їх підтвердження.

Залишаю за собою право інформувати жителів громади за проведення бюджетної сесії, яка відбулась 20.12.2022 року і яку ви дружньо, разом із своєю командою проігнорували та можливі наслідки в бюджетних установах вразі неприйняття бюджету та про ті події, які у вашому фальшивому погляді відбуваються навколо школи №3 м. Ходорова.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь