A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Ходорівчанин Василь Катола пішки разом із своїм собакою Циганом прийшов з Києва до Ходорова

Дата: 25.01.2023 09:44
Кількість переглядів: 5320

Фото без опису

Мандрівку Україною разом із своїм вірним другом Циганом розпочали 25 грудня з Києва, а 24 січня прибули до Ходорова. За цей час подолали майже 700 кілометрів шляху та пройшли через Житомирську, Вінницьку, Хмельницьку, Тернопільську, Івано-Франківську області та зайшли до Ходорова Львівської області.

«За 20 днів – понад 500 км – це не просто цифри, а незабутні враження, знайомства і спогади», -написав у своєму блозі Василь. Кожного дня він розповідав у своїх соцмережах про мандрівку, враження та знайомив глядачів із Україною.

Василю 34 років. Він родом з Ходорова, але багато років живе в Києві.

 Василь розповів, що дуже любить Україну і завжди мріяв об’їхати її цілу. «Машини нема, а мрія залишилась, - говорить чоловік. - То чому б її не реалізувати саме зараз. З Києва йшли через Житомирську, Вінницьку, Хмельницьку області, далі Тернопільська, Франківська і до Ходорова Львівської області. Це приблизно 700 кілометрів».

До цієї подорожі готувались протягом року. Для цього кожного дня долали близько 20 кілометрів, а ще пройшли медобстеження. Купили спеціальний одяг, взуття, вітаміни для собаки, віск для лап, щоб не травмувати їх проходячи довгі відстані.

Під час мандрівки долали не більше 35 кілометрів за день. Хоча були і рекорди – 45 кілометрів за день і навіть 55. Інколи сходять з автомобільної дороги, заходять в місто, щоб відпочити. Під час подорожі Василь веде блог – розповідає про міста, людей і природу України.  А ще мандрівники збирають благодійні внески на підтримку Збройних Сил України. На Новий рік оголосили збір на медичні рюкзаки для медичного батальйону. За два дні зібрали і передали 11 тисяч гривень. Ще дві тисячі передали фонду UA.Animals для тварин.

«Нас зустрічали приємні люди, які коли чули, що йдемо пішки, відразу старались допомоги. Це дуже тішить мене і Цигана.  Дякуємо кожному. Люди, ви вселяєте в мене непохитну віру у милосердя, - говорить Василь. Коли в Цигана закінчились вітаміни, а грошей на нові не вистачало, продавець із зоомагазину у Бердичеві зробила йому подарунок, а ще не взяла грошей за корм, а попросила їх передати на ЗСУ. Зекономлені на проживанні кошти чоловік також передає на ЗСУ.

Без скарг і нарікань, а тільки з радістю та вдячністю Василь Катола розповідає про подорож, пригоди та свого друга, бо вважає, що йому в житті пощастило зустріти Цигана, який є справжнім подарунком долі і бажає кожному відчувати таку щиру, безмежну та безкорисну любов.

Фото без опису

В Ходорові Василь пробуде до понеділка і продовжить мандрівку. В четвер зранку він завітає до своєї рідної школи, щоб зустрітись з учнями та вчителями, а об 11 годині зустріч із мандрівником відбудеться у міській бібліотеці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь