Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Знаємо. Пам'ятаємо. 19 грудня 2016 року загинув Володимир Андрешків

Дата: 19.12.2022 11:23
Кількість переглядів: 169

 

Фото без опису

          Володимир Степанович Андрешків із позивним «Жара» народився 1 6 жовтня 1969 у селі Бортники. Походив з багатодітної сім’ї, мав двох братів і двох сестер.

         До 2010 року Володимир Андрешків працював на залізниці, а коли зрозумів, що тих його заробітків не вистачає, щоб підтримувати трьох малолітніх синів, подався на заробітки за кордон. Як повстав Майдан, разом із друзями поїхав туди і був активним учасником Революції Гідності, обороняв барикаду «Львівська брама» на Інститутській. Після Революції гідності поїхав на схід. На фронті Володимир рік захищав Україну у складі першої роти 25-го окремого мотопіхотного батальйону “Київська Русь”. Служив у званні молодшого сержанта, був командиром відділення — командиром машини піхотного взводу 1-ї мотопіхотної роти 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» 54-ї ОМБр.Тримав оборону Дебальцевого, яке розстрілювали російські терористи. Мужність жителя Бортників оцінили медалями “За жертовність та любов до України”, “За оборону рідної держави”. 1 червня 2015 демобілізувався і повернувся додому. 5 листопада 2016 уклав контракт із ЗСУ.

          Загинув 19 грудня 2016, коли в районі «Світлодарської дуги» противник намагався повернути втрачені напередодні позиції. Відбиваючи атаки в районі між Луганським та окупованою Калинівкою, загинули двоє захисників з 25-го ОМПБ, серед яких Володимир Андрешків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень