A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Чому не всюди вимикають електроживлення.

Дата: 06.12.2022 10:54
Кількість переглядів: 471

Фото без опису

 

Державною компанією «Укренерго» відпрацьовано графіки планових відключень електроенергії і це зроблено для того, щоб знизити навантаження на лінії електропередач від енергопостачальних компаній, які вціліли або відновили свою роботу після пошкоджень, отриманих внаслідок ракетних ударів російською федерацією по об’єктах енергетично інфраструктури. З цього приводу   «Укренерго» було здійснено розподіл території України на категорії відповідно до яких і було складено графіки планових відключень постачання електроенергії. Населені пункти Ходорівської міської територіальної громади відносяться до різних категорій, зокрема м. Ходорів відноситься до 3 категорії відключень.

            Підчас планових відключень у м. Ходорові не усіх абонентів відключають від енергопостачання .  Місто Ходорів живиться від двох ліній джерел енергопостачання. Одна лінія живить місто до залізничної колії, яка ділить місто на дві частини, друга живить частину міста, що знаходиться за колією.

            Серед мешканців міста поширюються чутки про те, що в певній його частині не вимикають світла тільки через те, що там проживає міський голова. Однак це не так. Як визначаються, які об’єкти чи території вимикаються від електроенергії, оскільки є ситуації при яких деякі споживачі взагалі не відключаються від електроживлення. Це споживачі , які рішеннями органів військових адміністрацій та органами місцевого самоврядування визначені як критична інфраструктура. У кожному місті, в тому числі і у м. Ходорові є об’єкти критичної інфраструктури, які вимикати не можна. Це заклади охорони здоров’я (лікарні), школи, котельні, пункти обігріву, підприємства водопостачання, очисні споруди, зв'язок, поліція, ДСНС, аптеки, пункти зберігання ліків, пекарні.

            Рішення про відімкнення населених пунктів (частини міста) від електроживлення згідно графіків, приймається не органом місцевого самоврядування, не міським головою, а «Укренерго» і здійснюється це в автоматичному режимі без можливості впливу фізичних людських факторів. Така ж ситуація в інших містах, зокрема у сусідньому м. Жидачеві.

З підстав викладеного, просимо Вас, мешканців громади, з розумінням ставитись до  планових , аварійних відключень електроживлення. Викликані цим незручності є тимчасовим явище, породжене агресією російської федерації. Віримо -  ми переможемо. Слава Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь