A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Вітаємо з міжнародним днем волонтера.

Дата: 05.12.2022 08:20
Кількість переглядів: 246

Фото без опису

     Волонтерство закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими люди керувались щодня. Одним з них було побратимство — духовне споріднення та взаємодопомога, що забезпечувало допомогу у скрутну годину.

      Довідково. Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

     Вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році у Франції, під Страсбургом, був реалізований перший волонтерський проєкт за участю німецької та французької молоді, в рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в місцях найбільш запеклих боїв між німецькими та французькими військами. Пізніше цю естафету підхопила Індія і рух поширився світом. У 1987 році у світі налічувалося 80 мільйонів волонтерів, на початок ХХІ століття — понад 100 мільйонів.  

      Найбільш потужний сплеск українського волонтерства відбувся у 2014 році, коли путнська росія ров’язала проти нас так звану гібридну, а насправді - загарбницьку війну. Люди жертвують усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям. Волонтери добровольцями йдуть на фронт, збирають допомогу, везуть на передову все, що можуть, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймають біженців, здають кров пораненим, знаходять потрібні ліки, плетуть маскувальні сітки й готують вареники та борщові набори, вносять свій посильний вклад у нашу Перемогу у визвольній війні проти російських окупантів.

         Вітаємо усіх волонтерів із святом, низький Вам уклін.

         Разом до Перемоги. Слава Україні !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь