Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

З 2023 РОКУ ПРИПИНЯЄТЬСЯ ВИПЛАТА ДЕЯКИХ КОМПЕНСАЦІЙНИХ ВИПЛАТ ЗА НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ З ДОГЛЯДУ

Дата: 02.12.2022 09:41
Кількість переглядів: 2905

Фото без опису

 

 

2023 РОКУ ПРИПИНЯЄТЬСЯ ВИПЛАТА ДЕЯКИХ КОМПЕНСАЦІЙНИХ ВИПЛАТ ЗА НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ З ДОГЛЯДУ

- компенсаційна виплата непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку (відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 26.07.1996 № 832, зі змінами)

- компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги (відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2004 № 558).

Вказана компенсація сьогодні надається у розмірі, що розраховувався у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму без урахування середньомісячного сукупного доходу сім'ї.

Натомість Урядом передбачено наступна виплата за догляд:

- Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

Компенсація призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають та пов’язані спільним побутом.

Розмір компенсації обчислюється як різниця між прожитковим мінімумом на одну особу в розрахунку на місяць, встановленим законом на 1 січня календарного року, в якому надаються соціальні послуги з догляду та середньомісячним сукупним доходом фізичної особи, яка надає соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, за попередні шість місяців, що передують місяцю подання заяви.

Компенсація призначається на 12 місяців і виплачується щомісячно. Фізична особа, яка надає соціальні послуги, отримує тільки одну компенсацію незалежно від кількості осіб, за якими вона доглядає.

ВАЖЛИВО! Мешканці  територіальної громади, які і надалі планують здійснювати догляд, повинні до 1 січня 2023 року звернутися до управління соцзахисту за місцем проживання особи, за якою здійснюється догляд, щодо обрання нового виду компенсації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень