Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Стартує заборона на вилов раків у водоймах Львівщини

Дата: 02.12.2022 09:28
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

 

З 1 грудня 2022 року на рибогосподарських водних об’єктах Львівщини розпочалася заборона вилову прісноводних раків. Заборона діятиме до 31 березня наступного року.

Територіальним управлінням Держрибагентства у Львівській області виданий відповідний наказ від 30.11.2022 № 62 «Про встановлення заборони на раків у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області», яким визначено забезпечення систематичного спостереження за процесами природного відтворення прісноводних раків та здійснення контролю по забороні їх вилову. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

«Промислове вирощування раків на Львівщині відсутнє, проте любителі вирощують такого річкового мешканця в малих обсягах на окремих ділянках річок. В період настання холодів та із зниженням температури у водоймах настає період спарювання раків, тому важливо забезпечити збереження та охорону раків у цей період»,- зазначила директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Tetiana Hetman

За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Нагадаємо, що після закінчення заборони на водоймах загального користування одній особі за добу можна впіймати 30 раків.

Довідково:

Річкові раки живуть від 15 до 20 років. Статевозрілими вони стають на третьому році життя, при досягненні довжини 7-8 см. Спарювання відбувається при температурі води нижче 10°C. Плідність раків залежить від їхнього віку й розміру. У середньому одна самка рака може принести потомство в кількості 300-400 штук. Через два-три тижні після запліднення самка відкладає ікру під черевце для подальшого виношування, яке триває близько семи місяців. Зазвичай, вихід малька відбувається у кінці травня - на початку червня, коли температура води досягає 21-23°C.

Закликаємо рибалок бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. У разі порушень правил рибальства громадяни можуть повідомити на «гарячу лінію» Львівського рибоохоронного патруля за телефонами: (032) 270-41-88 та (066) 098-84-47.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень