Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Діагностичне обладнання вартістю майже 2,5 мільйони гривень встановлено в Ходорівській міській лікарні

Дата: 17.11.2022 10:47
Кількість переглядів: 835

Фото без опису

У Ходорівській міській лікарні відбулася робоча зустріч, в якій взяли участь народний депутат Андрій кіт, міський голова Олег Коцовський, секретар ради Марія Гавінська, заступник міського голови Ольга Мельник, головний лікар Назар Баторик, представники Журавнівської селищної громади, працівники   лікарні.

Фото без описуНині, говорити про медицину, тим більше про придбання нового обладнання не приходиться: розуміємо, що війна, не на часі… Проте, у нашій  лікарні встановлено апарат ультразвукової діагностики японської фірми «Хітачі». Це сучасний ультразвуковий комплекс, завдяки якому можна обстежити серцево-судинну систему, виявити патології та захворювання гінекологічного характеру, провести якісні обстеження внутрішніх органів.

Під час зустрічі відбулася презентація нового медичного обладнання. Вартість обладнання майже 2,5 мільйони гривень. Обладнання придбано за кошти міського бюджету.

«Наші люди мають проходити обстеження вдома, у своїй лікарні. Для цього за кошти місцевого бюджету і придбано цей апарат, є лікарі які фахово проведуть ці обстеження, встановлять діагноз і будуть лікувати мешканців ходорівщини на місці. У нас лікарі нічим не гірші, а може й кращі, ніж у Стрию чи Львові. А ми, як влада, сприятимемо щоб люди могли отримати медичну допомогу у своїй лікарні», - розповів міський голова Олег Коцовський.

Фото без описуНародний депутат Андрій Кіт, слушно зауважив:«Сьогодні, коли на першому місці війна, і це правильно, відрадним є той факт, що місцева влада думає про якісну медицину, доступну медицину. Дуже важливо щоб кожен громадянин, недалеко від свого дому, мав можливість отримати якісні медичні послуги. Без сучасного обладнання сьогодні це дуже важко. Тому такі починання треба вітати, бо здоров’я людей – найбільша цінність».

Присутні на презентації селищний голова Журавненської громади Василь Вітер та директор Журавненської лікарні Ярослав Овсянецький познайомились з роботою відділів лікарні, обговорили моменти співпраці.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень