A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

На Львівщині розширили перелік категорій осіб, які мають право на забезпечення технічними засобами з мовним виводом

Дата: 21.09.2022 12:00
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

 

Відповідні зміни внесено до «Порядку забезпечення осіб з інвалідністю по зору технічними засобами медичної групи з мовним виводом (глюкометри, термометри, тонометри) та очними протезами», затвердженого розпорядженням начальника Львівської обласної військової адміністрації від 06.07.2022 № 154/0/5-22ВА.

Департамент соціального захисту надає підтримку особам з інвалідністю по зору та з порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань у межах реалізації Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021 – 2025 роки, затвердженої рішенням Львівської обласної ради від 18 лютого 2021 року № 54.

Як зазначив, заступник начальника обласної військової адміністрації Іван Собко, відтепер безоплатно забезпечуються технічними засобами реабілітації з мовним виводом особи з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань, таких як сліпота, глаукома, катаракта, травми очного яблука та інші, особи з інвалідністю по зору та діти з інвалідністю по зору.

Цьогоріч на реалізацію даного заходу Комплексної програми виділено кошти у сумі 119 тисяч гривень. 

Також змінами передбачено, що особи з інвалідністю по зору, діти з інвалідністю по зору та особи з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань, які перебувають на повному державному утриманні у закладах соціального захисту, забезпечуються технічними засобами на підставі звернення керівника відповідного закладу (установи).

Право на забезпечення медичними виробами відповідно до Порядку мають вищезазначені категорії осіб за умови, що місце проживання/перебування їх зареєстровано на території Львівської області (для осіб з інвалідністю по зору, дітей з інвалідністю по зору та осіб з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань з числа ВПО – за умови реєстрації місця проживання на території Львівської області).

Для забезпечення технічними засобами особа з інвалідністю, законні представники дитини з інвалідністю звертаються із заявою до органів з питань соціального захисту сільської, селищної, міської ради або іншого органу, який виконує дану функцію за зареєстрованим місцем проживання/перебування. Забезпечення технічними засобами здійснюється одноразово в порядку черговості та в межах бюджетних призначень, в обласному бюджеті на відповідний рік.

Потребу в забезпеченні технічними засобами визначають:

- особам з інвалідністю – медико-соціальні експертні комісії на підставі індивідуальної програми реабілітації або висновку лікарсько-консультативної комісії щодо забезпечення медичними виробами (для осіб з інвалідністю, група інвалідності яких встановлена до 1 січня 2007 р., – безстроково або строк дії якої не закінчився);

- дітям з інвалідністю – ЛКК на підставі індивідуальної програми реабілітації.

Зазначені зміни передбачають, що діти з інвалідністю, яким за медичними показаннями призначено очне протезування також матимуть змогу отримати компенсацію за виготовлення та встановлення очних протезів.

Наразі компенсація за очне протезування виплачувалася особам з інвалідністю.

Компенсація виплачується відповідно до акту виконаних робіт, вартість компенсації за один очний протез у 2022 році становить 3000 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь