A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Нарахування та виплата житлових субсидій в новому опалювальному періоді буде забезпечена

Дата: 16.09.2022 15:42
Кількість переглядів: 299

Фото без опису

 

У жовтні розпочнеться опалювальний період. Цього року він особливий, адже проходитиме в умовах широкомасштабної агресії росії проти України. А відтак домогосподарства з низьким рівнем доходів потребуватимуть допомоги від держави у вигляді житлових субсидій.

Міністерством соціальної політики України запропоновано оновити механізм призначення субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

Щоб захистити право громадян, які є внутрішньо-переміщеними особами, знаходяться в окупації або проживають на територіях, де тривають бойові дії, на отримання житлових субсидій, Міністерство пропонує здійснювати призначення субсидій і пільг через Пенсійний фонд України.

За новою системою, для оперативного отримання субсидії, громадянину потрібно буде звернутися в ЦНАП, до уповноваженої особи територіальної громади або сервісного центру ПФУ.

Також звернутися можна буде й у дистанційний спосіб через ДІЮ, електронний кабінет Пенсійного фонду або ж відправити заповнені документи звичайною поштою. Після опрацювання заявки органами Пенсійного фонду інформація буде передана безпосередньо на виплату в банк або через пошту

Масовий розрахунок житлової субсидії для одержувачів субсидій на опалювальний сезон 2022-2023 років буде здійснено органами соціального захисту населення в жовтні 2022 року після отримання відомостей від Державної податкової служби України та Пенсійного фонд України – про доходи осіб, від виконавців комунальних послуг – про розмір внесків/платежів, цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

На веб-порталі Міністерства існує тематичний розділ «житлові субсидії», на якому розміщена уся необхідна для споживачів інформація з відповідного питання (https://www.msp.gov.ua/timeline/subsidii.htm


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь