Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Комунальний заклад "Ходорівська міська публічна бібліотека" уже п’ятий  місяць працює в проєкті "ВільноХаб", що втілюється в рамках програми "Мріємо та діємо" .

Дата: 12.08.2022 22:14
Кількість переглядів: 235

Фото без опису

Комунальний заклад "Ходорівська міська публічна бібліотека" уже п’ятий  місяць працює в проєкті "ВільноХаб", що втілюється в рамках програми "Мріємо та діємо" @mriemtadiemo, яка впроваджується за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.
Проєкт націлений на підсилення спроможності бібліотекарів у громадах надавати послуги для дітей та молоді ВПО віком 10-35 років, на які різко підвищився попит у зв'язку із війною в Україні. Зокрема, це стосується послуг на інформаційні, освітні та психосоціальні теми.
В рамках співпраці з проєктом бібліотека поповнилася численною кількість матеріалів для творчості та розвитку – малювання, ліплення, майстрування, вишивання, а також настільні ігри для дітей та молоді.
Ціль заходів – адаптація, психосоціальна підтримка, неформальна освіта, пошук роботи, підвищення рівня медіаграмотності, діалог, порозуміння серед молоді включно з ВПО.
У рамках ініціативи у бібліотеці відбуваються майстер-класи, вікторини, конкурси, перегляди мультфільмів, ігротека, які сприяють знайомству, комунікації, взаєморозуміння і підтримки серед місцевих мешканців громади і переміщених осіб. Протягом занять користувачі розвивають свої комунікативні навички, емоційно-вольову саморегуляцію, вчаться відновлювати свій психоемоційний стан, звертатися по допомогу в разі надскладної ситуації та допомагати іншим. Таким чином посилюючи згуртованість громади. 
Під час проєкту бібліотекарі та залучені помічники проходять навчальні онлайн-тренінги, отримують консультаційну та менторську підтримку щодо послуг, які є нагальними, а також отримують методичну підтримку у вигляді друкованих та електронних матеріалів з таких тематик як психосоціальна підтримка, протимінна безпека, протидія торгівлі людьми, творчість та креатив, медіаграмотність, кібергігієна, працевлаштування, діалог та порозуміння, тощо і застосовують отримані знання у щоденній роботі.
В нашій команді працюють бібліотекарі Ходорівської міської публічної бібліотеки та двоє волонтерів з когорти ВПО. 
Стежте за анонсами бібліотеки та приєднуйтесь до нас!!!

Фото без опису??????


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь