A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Допис міського голови.

Дата: 10.08.2022 10:18
Кількість переглядів: 2185

           Фото без опису

          Нашим Ходорівчанином, старшим співробітником Львівської національної галереї мистецтв  Героя України Бориса Возницького п. Пшик Володимиром досліджується історична спадщина України (в частині видатних постатей), зокрема , життєвий шлях Гетьмана Козацької України Пилипа Орлика, автора першої конституції. Цього року збігаються дві видатні дати – це 350 років з дня народження Пилипа Орлика та 300 років з часу його перебування в нашому місті. Нам було запропоновано відзначити ці дати шляхом увіковічення видатної історичної постаті в старій частині м. Ходорова, де у свій час зупинився Пилип Орлик.

            З огляду на викладене, нами було організовано зустріч членів депутатської комісії з питань медицини, культури, освіти, молоді і спорту Ходорівської міської ради, запрошено голів усіх депутатських комісій та депутатських фракцій.  Після доповіді та обговорення мною, як головою міської ради,   було поставлено на голосування пропозицію спорудження пам’ятника. Дане питання було винесено на розгляд виконавчого комітету де також доповідав В. Пшик, пройшло обговорення  даної теми членами виконавчого комітету та винесено на голосування. За результатами голосування з 18-ти присутніх членів виконкому 17 проголосували «за» і 1 «утримався». Таким чином було прийнято рішення про подальше висвітлення і винесення даного питання на громадські обговорення.

            Дана подія одноособово була висвітлена в соціальних мережах, що викликало шквал критики в адресу органів місцевої влади.

            Слід зауважити, що жодних громадських обговорень ще не проводилось , остаточного рішення не прийнято і рішення по даному питанню не може прийматись одноособово без врахування думки громадськості.

            Незважаючи на це, ряд дописувачів у соціальних мережах , особливо ті, що значну частину свого життя і на даний час перебувають за кордоном, дозволяють собі роздмухувати хвилю негативу  в грубій і брутальній формі, безпідставно висловлюватись, обливаючи брудом, органи місцевої влади та її підрозділи. Раптово стали експертами та радниками з питань що потрібно робити.Як на кшталт однієї пані, яка є вихідцею з вул. Зарічної де за останні роки замінено водопровід та відремонтовано вулицю, а у її розумінні «все погано».

            Посада міського голови є виборчою і він виконує свої обов’язки в межах делегованих йому повноважень. Таким чином я не влаштовувався на роботу, використовуючи зв’язки, а зайняв посаду, дякуючи довірі та вибору більшої частини виборців – мешканців громади, які неодноразово довіряли мені очолювати місто Ходорів і двічі очолити об’єднану громаду.

            У 2006 році я не був обраний міським головою, уступивши 217 голосів опоненту –Мирону Горачеку, а у 2010 році на чергових виборах переміг з перевагою 2700 голосів, що є вагомим результатом довіри мешканців міста та результатом порівняння моєї роботи.

            Нажаль, як  всюди, завжди знайдуться такі, яким нічого не до вподоби і мають «оскому»  до всього навколишнього .

            Що стосується подальшого розвитку нашого міста.  Ходорівською міською радою здійснено ряд напрацювань , що підтверджується виготовленою технічною документацією . Зокрема, будівництво в цьому році  асфальтно – бетонної дороги протяжністю 23 км. сполученням Ходорів – Бортники – Вербиця, дороги Кологури – Вибранівка – Березина протяжністю близько 12 км., водопостачання Садки – Ходорів вартістю 64 млн. гривень, спорткомплекс в м. Ходорів вартістю 84 млн. гривень, об’їзна дорога ( вул. Шевченка – 16 Липня), але, нажаль, через повномасштабні воєнні дії,  Постановами Кабінету Міністрів України заборонено проводити грошові видатки на капітальне будівництво та капітальні ремонти.

Слід також зазначити про наявність проблемних питань в частині виконання бюджетних завдань міста в умовах воєнного стану. Станом на сьогодні бюджет виконано на 101.4% , перевиконано бюджет на 700 тис. гривень і на рахунку  є 24 млн. гривень, які на передбачені програми неможливо використати. До кінця року сума ще збільшиться, а в результаті усі ці кошти буде забрано до державного бюджету так само як від інших територіальних громад та великих міст. З цих підстав є бачення використати незначну частину коштів, виходячи з наявних, на окультурення та благоустрій території з прив’язкою до пам’яті Пилипа Орлика, який перебував у нашому місті за рахунок біжучих видатків.

Хочу зауважити, що піднімати ті чи інші питання проблем міста, потрібно володіти  відповідними знаннями та мати уявлення у формуванні бюджету в цілому. Тому звертаюсь до осіб, які не володіють достатньою інформацією, що на цей 2022 рік на капітальний ремонт парку біля пам’ятника Т.Шевченку було передбачено 1,7 млн. гривень, які на даний час, з вищевказаних підстав, використати неможна.

Слід вказати, що на засіданні виконавчого комітету мною було запропоновано п. Юревичу Юрію очолити комісію та підібрати людей  для можливого втілення даного проєкту щоб міська рада не була одноособово причетна до усіх процесів у вирішенні питань, попередити кривотолки, надумані негативні відгуки.

Я, як голова, одноосібно рішень не приймав і не прийматиму, кожен громадянин – мешканець громади може висловити свою думку  і бачення, але , маючи матеріальну можливість, неправильно було б її упустити без використання на користь громади.

А на критику слизнячка л. калинця відповім, що горджуся тим, що багато років очолюю Ходорівську громаду за підтримки жителів при цьому ніколи не наголошував на своєму «Я». Нагадаю, що він у своїх «чудіках» забув про проведену реконструкцію станції «Ходорів», спорудження храму св.св. Володимира та Ольги, який у 2019 році визнано найкращою архітектурною спорудою Європи, про зміни у проведенні  ремонту та реконструкції  дороги М-12 сполученням Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка  на ділянці протяжності Ходорівської громади де додатково на наше прохання освоєно більше як 80млн. гривень, це   тротуари, велодоріжки між населеними пунктами, додаткові заїзди та виїзди, встановлено освітлення в селах,  світлофорів, тощо. Тому пропоную приїхати оглянути та порівняти які об’єми робіт з реконструкції дороги М-12 здійснено на Ходорівщині та сусідній Жидачівській громаді. Після цього можете висловлювати своє враження бо «пі…ти не мішки носити».

 Великий привіт усім «мудрим», прошу повертатись у рідний край і свій ентузіазм втілити у роботу на благо нашого міста та громади в цілому.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь