Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Пам’яті талановитого будівничого Богдана Дремлюха

Дата: 02.08.2022 16:01
Кількість переглядів: 1392

Фото без опису

28 липня на 78 році життя відійшов у вічність ходорівчанин Дремлюх Богдан Стахович, обдарована людина, талант та професіонал в  будівельній сфері.

Богдан Стахович впродовж багатьох років працював у міжколгоспбуді в Ходорові. Під його керівництвом було споруджено чимало об’єктів – центри сіл Дев’ятники та Отиневичі, будинок по вул.Грушевського, де зараз функціонує міська бібліотека, 15-ти, 30-ти та 70-ти квартирні будинки по вул.16 липня, сучасні клуби та народні доми у Дев’ятниках, Бортниках, школи в Отиневичах та Дев’ятниках, тваринницькі ферми у Новосільцях та Борусові, тракторний парк в Чорному Острові, дитячі дошкільні навчальні заклади у Чорному Острові та Дев’ятниках, медичні заклади в Сугрові та Дев’ятниках. Працював над пам’ятниками Ісусу Христу,  Тарасу Шевченку, Івану Франку в Ходорові.

Визначною його роботою, без сумніву, є храм святих Володимира і Ольги в місті Ходорові, відкритий та освячений в 2018 році. Не кожному будівничому з вищою освітою та досвідом під силу був би такий витвір. Церква, яку називають «храмом третього тисячоліття»,  в 2019 році отримала головний приз міжнародного будівельного конкурсу European Award-2018 – золоту статуетку. Дипломом європейської комісії, як виконавець робіт, був відзначений і Богдан Стахович.

Пан Дремлюх доклав чимало зусиль для будівництва дзвіниці біля згаданого храму, багато уваги приділяв її кресленням. На жаль, до завершення будівництва самої дзвіниці не дожив – хвороба обірвала життя. Але його ідеї будуть втілені в життя, як би й хотілося пану Богдану.

«Ходорівщина втратила талановиту, відповідальну, добросовісну людину, - висловився з приводу смерті пана Дремлюха міський голова Олег Коцовський. – Богдан ніколи не цурався роботи, на рівні із простими робітниками закладав фундамент, приділяв увагу всім етапам будівництва. Глибоко сумуємо з приводу смерті Богдана Стаховича та щиро співчуваємо рідним і близьким».

 

Зі слів міського голови

Автор матеріалу Я.КолодницькаФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь