Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Розширено перелік категорій осіб, які мають право на забезпечення технічними засобами медичної групи з мовним виводом в рамках реалізації Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2021 – 2025 роки.

Дата: 02.08.2022 10:57
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

 

Відповідні зміни внесено до Порядку забезпечення осіб з інвалідністю по зору технічними засобами медичної групи з мовним виводом (глюкометри, термометри, тонометри) та очними протезами, затвердженого розпорядженням начальника Львівської обласної військової адміністрації від 06.07.2022 № 154/0/5-22ВА.

Згідно зі змінами, безоплатно забезпечуються технічними засобами особи з інвалідністю по зору, діти з інвалідністю по зору, а також особи з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань (сліпота, глаукома, катаракта, травми очного яблука та інші), які мають на це право відповідно до законів України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про охорону дитинства», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні».

Право на забезпечення медичними виробами відповідно до Порядку мають особи з інвалідністю по зору, діти з інвалідністю по зору та особи інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань за умови, що місце проживання/перебування таких осіб зареєстровано на території Львівської області (для осіб з інвалідністю по зору, дітей з інвалідністю по зору та осіб з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань з числа внутрішньо переміщених осіб – за умови реєстрації місця проживання на території Львівської області).

Потребу в забезпеченні технічними засобами визначають:

особам з інвалідністю – медико-соціальні експертні комісії на підставі індивідуальної програми реабілітації або висновку лікарсько-консультативної комісії щодо забезпечення медичними виробами (для осіб з інвалідністю, група інвалідності яких встановлена до 1 січня 2007 р., – безстроково або строк дії якої не закінчився);

дітям з інвалідністю – ЛКК на підставі індивідуальної програми реабілітації.

Забезпечення осіб з інвалідністю по зору, дітей з інвалідністю по зору та осіб з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань

технічними засобами (тонометрами та глюкометрами) здійснюється одноразово в порядку черговості та в межах бюджетних призначень, передбачених Департаментові соціального захисту населення обласної державної адміністрації в обласному бюджеті на відповідний рік.

Для забезпечення технічними засобами особа з інвалідністю по зору,

особа з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань,

законні представники дитини з інвалідністю по зору або особи з інвалідністю

по зору або особи з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх

захворювань звертаються до органів з питань соціального захисту сільської,

селищної, міської ради або іншого органу, створеному відповідною сільською,

селищною, міською радою для здійснення виконавчих функцій і повноважень місцевого самоврядування в межах, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та іншими законами за зареєстрованим місцем проживання/перебування, заяву.

Особи з інвалідністю по зору, діти з інвалідністю по зору та особи з інвалідністю із порушеннями зору внаслідок супутніх захворювань, які перебувають на повному державному утриманні у закладах соціального захисту, забезпечуються технічними засобами на підставі звернення керівника відповідного закладу (установи).

Дія Порядку не поширюється на осіб, інвалідність яких пов’язана з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Такі особи забезпечуються медичними виробами в порядку, встановленому правлінням Фонду соціального страхування України.

Водночас, внесеними змінами передбачено, що не тільки особи з інвалідністю, але і діти з інвалідністю, яким за медичними показами призначено очне протезування, матимуть змогу отримати компенсацію за виготовлення та встановлення очних протезів.

Компенсація виплачується відповідно до акта виконаних робіт, але сума не повинна перевищувати затвердженого обсягу коштів на цю мету на відповідні роки, чисельності осіб, та в розмірі, визначеному в паспорті бюджетної програми на відповідний рік за КПКВК 0813242 «Інші заходи у галузі соціального захисту населення і соціального забезпечення».

Зазначимо, що у 2022 році розмір компенсації за очний протез становить 3000 грн.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь