Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

У Львові відбулася робоча зустріч представників сфери культури громад Стрийського району

Дата: 01.08.2022 12:38
Кількість переглядів: 559

Фото без опису

29 липня, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко зустрівся з керівництвом громад та представниками відділів культури громад Стрийського району.

На зустрічі Іван Собко високо оцінив роботу закладів культури у час війни та повідомив, що всі без виключення територіальні громади за підсумками року мають хороший показник виконання планових показників наповнення місцевих бюджетів.

"В обласному бюджеті додатково передбачено 25 мільйонів гривень додатково на галузь культури, зокрема на витрати по оплаті комунальних послуг, заробітних плат і на капітальні видатки закладів культури області. Культура Львівщини є нашим надбанням, тому ми разом повинні дбати, щоб наші діти змогли побачити те, що створили наші батьки", - зазначив Іван Собко.

Галузь культури повинна розвиватися та не стояти на місці. На даний час  заклади культури можуть облаштувати укриття на власній території для кращого збереження не лише експонатів чи культурних пам'яток, але й життів тих, хто там працює. Адже ми всі добре знаємо, що ворог є невблаганним і в цій війні наша культура також перебуває під загрозою знищення російських окупантів.

Також на даний час є актуальним питання  про створення центрів культурних послуг . Важливим є впровадження таких проектів з метою кращого ознайомлення з культурою власного регіону не лише місцевих жителів, але й внутрішньо переміщених осіб, які через війну проживають далеко від дому.

Від Ходорівської громади участь в нараді взяли секретар ради Марія Гавінська та керівник відділу культури, туризму та культурної спадщини Андрій Глушко, які у своїх виступах озвучили проблемні питання галузі культури в громаді, необхідність залучення додаткових коштів на оновлення та ремонт об'єктів культури та інформували про активну волонтерську діяльність працівників культури в теперішній час.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень