A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо реорганізації     Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 6   с.Дев’ятники

Дата: 10.06.2022 09:49
Кількість переглядів: 426

Фото без опису

Інформаційне повідомлення

про проведення громадського обговорення щодо реорганізації   

 Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 6   с. Дев’ятники Ходорівської міської ради Львівської області

її перейменування та затвердження відповідного проєкту рішення, що виноситиметься на розгляд Ходорівської міської ради.

 

              І. Найменування організаторів громадського обговорення - відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської міської ради.

 

              ІІ. Суб’єкт, що вніс пропозицію щодо реорганізації  - відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської міської ради.

            

             ІІІ. Мета: врахування думки жителів Ходорівської територіальної громади щодо реорганізації Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 6 с. Дев’ятники Ходорівської міської ради Львівської області у Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 6 с. Дев’ятники Ходорівської міської ради Львівської області.

              Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

               1. Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

               2. Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

                3. Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

                4. У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

                 Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника, який оприлюднюється не менше ніж за один рік до прийняття відповідного рішення.

                 Згідно із статтею 143 Конституцією України, територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції”.

                 Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

                 На території Ходорівської міської територіальної громади функціонує 23 заклади загальної освіти, у яких навчається  2410 школярів.

              Освітня галузь Ходорівської міської територіальної громади потребує приведення у відповідність до Закону України «Про освіту», Закону України «Про повну загальну середню освіту» мережу закладів освіти. Створення міської територіальної громади надало жителям громади широкі можливості для формування своєї унікальної та ефективної системи управління освітньою сферою, яка в кінцевому рахунку допоможе підвищити якість освітніх послуг і заощадити кошти громади. Заходи з оптимізації шкільної мережі планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

              Головне у закладі освіти - це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики, мати можливість повноцінного розвитку своїх здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні.

              Період реформ, розпочатий державою, поставив питання реорганізації та закриття шкіл у сільській місцевості. Ця проблема гостра для всієї України і є результатом демографічної кризи, яка спостерігається в державі. З кожним роком кількість учнів в українських школах скорочується, тому й не дивно, що чимало закладів освіти стали напівпорожніми.

              Тому перед місцевою владою постає питання раціонального розподілу освітньої субвенції та утримання таких шкіл (оплату за енергоносії, зарплату технічному персоналу, тому що громада платить із місцевого бюджету) переведення дітей до краще оснащених шкіл та забезпечення кращих умов навчання завдяки вивільненим коштам.

 

         Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 6                         с. Дев’ятники Ходорівської міської ради Львівської області розташований в              с. Дев’ятники та займає площу 1661,82 кв.м. В школі розташовані 11 класних кімнат та наявна їдальня з харчоблоком.

               Основна проблема с. Дев’ятники - різке зниження народжуваності у 2017-2021 роках. Аналіз перспективної мережі на 5 років свідчить про те, що кількість учнів у 2022-2026 роках зменшиться. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена виключно на заробітну плату педагогічних працівників, усі інші витрати здійснюються з місцевого бюджету. Вартість утримання одного учня ЗЗСО І-ІІІ ст. № 6 с. Дев’ятники у 2021 році становила 55000 грн на рік.

                Проектна потужність ЗЗСО І-ІІІ ст. № 6 с. Дев’ятники становить 216 учнів. Проектні потужності будівлі  ЗЗСО І-ІІІ ст. № 6 с. Дев’ятники в 4 рази більші, ніж фактична кількість учнів, що навчається на даний час. Станом на 10.02.2022 рік у цьому закладі навчається 57 здобувачів освіти. Для продовження навчання у 10 класі  у 2021-2022 навчальному році подали документи 11 учнів.

       Планова мережа ЗЗСО І-ІІ ст. № 18 с. Дев’ятники на 2022-2026рр.:

      2022-2023 н.р. – 46 учнів;

      2023-2024 н.р. – 45 учнів;

      2024-2025 н.р. – 46 учнів;

      2025-2026 н.р. – 46 учнів.      

              Середня наповнюваність класів – 8 учнів. Проте функціонують класи де навчається 2-4 дитини при нормі наповнюваності класу в сільській місцевості не менше 5 дітей, що в рази збільшує видатки на виплату заробітної плати педагогам.

             Освітній процес забезпечує 23 працівників, із них 15 педагогів.

              На сьогодні єдиним оптимальним завданням у вирішенні проблеми малокомплектності  закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 6                 с. Дев’ятники Ходорівської міської ради Львівської області є реорганізація даного закладу у  заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 6 с. Дев’ятники Ходорівської міської ради Львівської області. Таким чином молодші школярі навчатимуться поруч з домівками, вчителі початкових класів працюватимуть у звичних умовах. Учнів 10-11 класів даного навчального-закладу планується підвозити до ЗЗСО І-ІІІ ст. № 5 с.Грусятичі шкільним автобусом.

              Проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, провівши засідання робочої групи відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської МР, виносимо на громадське обговорення питання реорганізації Комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 6 с. Дев’ятники Ходорівської міської ради Львівської області у Комунальний заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів № 6               с. Дев’ятники Ходорівської міської ради Львівської області, його перейменування та затвердження відповідного проєкту рішення, що виноситиметься на розгляд Ходорівської міської ради.

              Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до громадського обговорення цього питання.

              Формат проведення громадського обговорення: публічне громадське обговорення передбачатиме проведення громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами ЗЗСО в приміщенні ЗЗСО І-ІІІ ст. № 6 с. Дев’ятники, за адресою: 81711, вул. Івана Франка, 16, с. Дев’ятники, Жидачівський район, Львівська область.

              Проведення заходу буде відбуватися із дотриманням протиепідемічних заходів задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID – 19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2:

              - проведення температурного скринінгу безконтактним методом усім учасникам слухань перед початком заходу; 

              - надання одного із документів: негативного результату ПЛР-тесту або експрес-тесту, проведеного не більш як за 72 години до початку заходу; документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;

              - розміщення учасників заходу з дотримання норм соціальної дистанції для діючого рівня епіднебезпеки;

              - допуск відвідувачів в одягнутих засобах індивідуального захисту, зокрема - у захисних масках або респіраторах, які закривають ніс та рот.

           У разі встановлення більш жорсткіших карантинних обмежень, спричинених поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2 та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 81750, Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської МР, вул. Львівська,39, м.Ходорів, Стрийський р-н, Львівська обл., та на електронну адресу: osvitakhodoriv@gmail.com.

                 До участі в обговоренні запрошуються мешканці с. Дев’ятники Ходорівської міської територіальної громади у терміни з 10 червня 2022 року по      10 червня 2023 року.

               Пропозиції, розповсюджені через соцмережі, до уваги прийматися не будуть.

               6. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: : 81750, Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Ходорівської МР, вул. Львівська,39, м.Ходорів, Стрийський р-н, Львівська обл.; тел. +380937608901; електронна адреса: osvitakhodoriv@gmail.com.

                7. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Калинець Наталія Ігорівна – керівник відділу освіти виконавчого комітету Ходорівської міської ради.

                 8. Термін і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Ходорівської міської ради та відділу освіти виконавчого комітету Ходорівської міської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь