Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Ходорівчанка Вікторія Лиман – серед фіналістів конкурсу юних винахідників StartupBatiary

Дата: 03.06.2022 16:20
Кількість переглядів: 1344

Фото без опису

Фінал конкурсу юних розробників СтартапБатяри відбувся 24 травня в Музеї науки та інновацій, де учасники змогли дослідити складне - просто поекспериментувати та переконатися на 100%, що наука - це цікаво.

До фіналу конкурсу СтартапБатяри потрапило 14 учасників із 33. Вони презентували свої стартапи, ідеї та проєкти у офлайн- та онлайнформаті. Усі учасники продемонстрували високий рівень підготовки, вразивши журі креативністю мислення та Нешкільними ідеями.

Серед представлених робіт - додаток для замовлення товарів із магазинів, розташованих поруч, навчальний шкільний робот, аграрний проєкт, комп’ютерні ігри, мобільний квест-майданчик, додаток для обліку товару, платформа для віртуальних подорожей Черніговом та онлайн екскурсій видатними історичними місцями, пристрій для захисту очей від шкідливого випромінювання.

«Майбутнє країна має тоді, коли в неї є інновації. Завдяки таким як ви Україна стане успішною й буде прикладом для інших. Ви вже стали прикладом для багатьох своїх друзів. Я переконаний, що конкурс СтартапБатяри стане стартом для реалізації ваших мрій і планів», - привітав переможців директор департаменту освіти Олег Паска.

До фіналу конкурсу дійшла і учениця Ходорівської школи Вікторія Лиман із проєктом «Saveyourvision» (Збережи свій зір).  У підсумку Вікторія зайняла 5 місце. Судді сказали, що її ідея дуже хороша і цікава, але у самій презентації було мало статистики.

Вікторії Лиман - 15. Вона є ученицею 10 класу Ходорівського ОЗЗСО №1. Вікторія розповідає:

- Минулого року моя вчителька з фінансової грамотності та географії Жанна Черевко повідомила, що незабаром відбудеться конкурс, де можна представити свої ідеї, які могли б допомогти людству та спростити наше життя.  Я вирішила взяти участь зі своєю подругою - Іванною Тіцькою із проєктом «Дитячі аніматори». На жаль, нам не вдалось досягнути вищих місць, але це був хороший досвід. Ми залишилися у цій справі та зараз успішно її розвиваємо. 

Цього року знову відбувся конкурс «СтартапБатяри», і я вирішила взяти участь, але з іншим проєктом. 

Якось мені спала на думку ідея, яка зможе допомогти багатьом людям - захисне скло з покриттям, яке не пропускає УФ-випромінювання з екранів наших гаджетів.  Я зробила презентацію та почала готуватися до цього конкурсу. Насправді це дуже корисна річ, адже, як ми знаємо, зараз комп’ютерна ера і саме від гаджетів дуже страждає наше здоров’я, а особливо зір. Тому я впевнена, що моя задумка зможе врятувати людей від окулярів і лінз та зберегти наш зір.

Над проектом Вікторія працювала цього разу повністю сама. Незабаром дівчина планує реалізувати проєкт та продавати свій продукт, для цього вона хоче налагодити співпрацю із оптиками та виробниками захисного скла.

Організатори конкурсу переконані, що усі команди, учасники та їх керівники уже переможці, адже впевнені, що вони не тільки реалізують ідеї, але й досягнуть успіху у всіх починаннях.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень