A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

«Я завжди кажу своєму маленькому сину, що він ходорівчанин і якби не склалася доля, я обов’язково привезу тебе сюди і покажу місто, в якому ти народився!», - Оксана Візор, Обухівський район, Київщина

Дата: 19.05.2022 16:41
Кількість переглядів: 1817

Фото без опису

Незмінною традицією Ходорівської громади є святкування Всесвітнього Дня вишиванки.  З року в рік у місті та в інших населених пунктах громади кожен третій четвер травня мешканці одягають вишитий одяг та долучаються до різноманітних урочистостей.

В рамках святкування цього року 19 травня у Ходорові відбулася урочиста хода в знак підтримки тимчасово окупованих міст України. Діти – вихованці ансамблю народного танцю «Наддністрянка» несли маленькі карти України з назвами окупованих рашистами міст. Така акція символізувала єдність України і той факт, що весь народ зараз разом з Маріуполем, Бердянськом, Донецьком, Луганськом, Рубіжним, Севастополем, Херсоном, Новою Каховкою та десятками інших населених пунктів.  До ходи долучились працівники апарату Ходорівської міської ради, Молодіжна рада при Ходорівській міській раді, школярі, вчителі, дошкільнята, внутрішньо-переміщені особи, які зараз тимчасово проживають на території Ходорівської громади та інші небайдужі мешканці міста.

В сквері Тараса Шевченка відбувся благодійний концерт зі збором коштів на потреби ЗСУ. В концерті взяли участь солісти Палацу Культури Василина Івановська та Ілона Кутна, керівник відділу культури Христина Добуш, викладачі школи мистецтв Гатала Оксана, Федан Оксана,  Афтаназів Ольга, вихованці центру творчості Нагірний Денис, Оксана Горачик, колективи «Барви Ходорова» та «Наддністрянка», «Ромашка», «Любисток», «Візерунки», хіп-хоп колективи «Art Rise DS».

Міський голова Олег Коцовський привітав з святом, з пошаною згадав всіх загиблих Героїв нашої громади та подякував Збройним Силам України. Зворушливо звучали слова привітання та вручення першої вишиванки для новонародженого Богданчика (батьки прибули до нас з Обухівського району Київської області) і слова подяки матері Оксани: «Я завжди  кажу  своєму маленькому сину, що він ходорівчанин і якби не склалася доля, я обов’язково привезу тебе сюди і покажу місто, в якому ти народився!»

На завершення усі колективи урочисто виконали гімн України.

Організатори заходу - Молодіжна рада при Ходорівській міській раді та відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Ходорівської міської ради.

Крім Ходорова, в інших населених пунктах громади також пройшла низка святкових заходів.

В часи війни з особливою пошаною ставишся до всього українського. Вишиванка здавна була оберегом для українців та символом нашої держави. Віримо, що період жорстокої війни скоро закінчиться,  на всі вулиці  міст та сіл України вийдуть люди у вишиванках і забуяє вся країна хрестиками на полотні.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи впливатиме децентралізація влади на покращення соціально-економічного розвитку міста?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь