A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ходорівська міська територіальна громада
Львівської області

Що важливо знати про військовий облік жінок.

Дата: 18.05.2022 09:09
Кількість переглядів: 541

Фото без опису

 

7 лютого 2022 року Міністерство оборони затвердило Наказ №35, в якому прописані спеціальності і професії, після отримання яких жінок можуть брати на військовий облік. Нещодавно, у зв'язку з воєнним станом та війною в країні, цей перелік було оновлено.

21 березня 2022 року в Мін'юсті зареєстрували новий наказ, який набрав чинності з початку квітня, відразу після офіційного публікування.

Згідно з цим наказом, з 1 жовтня 2022 року Головнокомандувач Збройних Сил України повинен забезпечити взяття до військового обліку жінок певних професій та спеціальностей та щороку до 1 березня здійснювати відповідні заходи щодо внесення змін до опублікованого переліку (якщо вони будуть).

Обов’язок стати на військовий облік мають жінки у віці від 18 до 60 років, які мають спеціальність та або професію, що передбачена в Переліку, які вже працюють на підприємстві. Жінкам необхідно особисто з’явитись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації або місця проживання.

При прийнятті на роботу з 1 жовтня 2022 року роботодавець має контролювати наявність військово-облікових документів у військовозобов’язаних (військових квитків або тимчасових посвідчень), як у чоловіків, так і в жінок, спеціалізація та/або професія яких міститься в Переліку.

Слід зауважити, що військово-облікова спеціальність визначається не лише дипломом, але й записом у трудовій книжці: досвідом роботи та КВЕДами фізичної особи-підприємця. Остаточно приналежність до військово-облікової спеціальності визначається у територіальному центрі комплектування.

З повним переліком професій та спеціальностей військовозобов'язаних жінок можна ознайомитися за посиланням (https://cutt.ly/qHmQf8L) .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Що на Вашу думку потрібно перш за все зробити в ОТГ

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь